Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

De gemeente stimuleert autodelen

In Leiden krijgen vervoersvormen die zuinig omgaan met de ruimte en goed zijn voor de leefbaarheid en het milieu in de stad een hoofdrol. De gemeente wil fietsen, lopen en openbaar vervoer verder stimuleren. Ook stimuleert de gemeente deelgebruik van de auto.

Home > Nieuws

Langegracht krijgt nieuwe inrichting

Het nieuwe ontwerp geeft de Langegracht een mooie overzichtelijke uitstraling en sluit naadloos aan op de ambities die Leiden heeft.

Home > Nieuws

Alle balies van de gemeente op één adres

Hebt u een afspraak met de gemeente? Kom dan naar het nieuwe Stadskantoor. Het Stadskantoor zit in het LEVEL-gebouw, naast station Leiden Centraal. Adres: Bargelaan 190, 2333 CW Leiden

Home > Nieuws

Praat mee tijdens de Leidse Fiets 10 Daagse

De gemeente Leiden maakt nieuw fietsbeleid en doet dat samen met de stad. In het fietsbeleid staat hoe Leiden de komende jaren het fietsen veiliger en aantrekkelijker maakt.

Home > Inwoners en ondernemers > Werkzaamheden in Leiden > Mobiliteit in Leiden > Fietsen

Ondergrondse restafvalcontainers afgesloten

De ondergrondse containers voor restafval zijn vandaag een paar uur eerder afgesloten dan gepland. U kunt de containers op dit moment niet gebruiken voor uw restafval.

Home > Nieuws

Mobiliteit in Leiden: duurzaam, leefbaar en bereikbaar

In Leiden krijgt vervoer dat zuinig omgaat met ruimte en goed is voor de leefbaarheid, duurzaamheid én bereikbaarheid een hoofdrol. De gemeente wil fietsen, lopen en openbaar vervoer verder stimuleren. De auto blijft aanwezig in de stad maar minder prominent. Dit gaat niet vanzelf. Hier zijn scherpe keuzes voor nodig. Deze keuzes staan in de mobiliteitsnota 2020-2030 die het college op dinsdag 17 december heeft vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak.

Home > Nieuws