Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

Kooilaan: tijdelijk 1 rijbaan dicht

De Kooitunnel aan de Willem de Zwijgerlaan krijgt ledverlichting en een schoonmaakbeurt. Tijdens de werkzaamheden is de tunnel gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de rijbaan boven de tunnel.

Home > Nieuws

Denk mee over mobiliteit in Leiden

De gemeente Leiden nodigt haar inwoners en stadspartners uit om mee te denken over de nieuwe visie op mobiliteit in Leiden.

Home > Nieuws

Gemeenteraad neemt besluit over nieuw armoedebeleid

Op 14 februari 2019 heeft de gemeenteraad ingestemd met het beleidsplan armoedebeleid 2019-2022, Meedoen door Maatwerk. Dit betekent dat er één en ander verandert in het huidige Minimabeleid.

Home > Nieuws

Stadhuisbrand 12 februari 1929

12 februari is het 90 jaar gelden dat het Leidse stadhuis volledig afbrandde. Op de gevel uit 1574 na is er niets overgebleven van het 16e eeuwse bouwwerk.

Home > Nieuws

Tegemoetkoming woonlasten kamerhuurders

Heeft u in 2018 een kamer gehuurd waarbij voorzieningen als douche, keuken en toilet werden gedeeld met huisgenoten? Dan komt u misschien in aanmerking voor een tegemoedkomong van woonlasten.

Home > Nieuws

Groene veldjes tegen bijplaatsen afval

Op verschillende plekken in Leiden liggen groene veldjes rond ondergrondse afvalcontainers. Met deze proef wil de gemeente Leiden het bijplaatsen van afval tegengaan.

Home > Nieuws

Dit doet de gemeente bij winterweer

Bij lage temperaturen en vocht in de lucht kan het glad zijn op straat. Bij kans op gladheid strooit de gemeente uit voorzorg doorgaande wegen en fietspaden, bruggen en kruispunten. Ook bij plotselinge ijzel en sneeuw trekt de strooiploeg eropuit. Valt er veel sneeuw, dan zet de gemeente bovendien sneeuwschuivers in.

Home > Nieuws