Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

Sail Leiden: aangepaste vaarrichting en meer open bruggen

Op 27, 28 en 29 juli is Leiden drie dagen lang een groot, drijvend openluchtmuseum. Zo'n tweehonderd historische schepen zijn dan te bewonderen in het Havengebied rondom de Zijlpoort, Oude Rijn en Galgewater. Vrijdag 27 juli komen de schepen tussen 11.00 en 16.00 uur aan in de haven en de historische haven. Omdat het druk kan worden in de binnenstad geldt er tijdens Sail een speciale vaarrichting.

Home > Nieuws

Gemeente Leiden tekent huurcontract LEVEL

Wethouder Marleen Damen tekende vanochtend het huurcontract met GREEN Real Estate voor een aantal verdiepingen in LEVEL aan de Bargelaan. In dit gebouw komen vanaf eind 2019 de publieksfuncties van de gemeente Leiden op een centrale en goed bereikbare plek bij elkaar. Op 3 april besloot het college deze locatie te huren.

Home > Nieuws

Ondergrondse containers worden extra geleegd

De ondergrondse containers worden de komende dagen extra geleegd. Dit is nodig omdat er een achterstand bij het legen van de containers is ontstaan. Kunt u uw vuilniszak op dit moment niet kwijt in de container? Probeer het dan vanavond nog een keer.

Home > Nieuws

Werkzaamheden Zijlbrug

Vanaf 16 juli voert de provincie Zuid-Holland groot onderhoud uit aan de Zijlbrug. Ook de inrichting van de brug verandert. De werkzaamheden worden zó uitgevoerd dat afwisselend verkeer op de weg en verkeer op het water er last van heeft.

Home > Nieuws

E- coli bacterie in waterspeelplaats Hooghkamerpark

Zwemmen en spelen bij de waterspeelplaats Hooghkamerpark (bij de Brahmslaan) wordt afgeraden vanwege een hoge concentratie E. coli in het water. Besmetting met de E. coli bacterie kan hele vervelende darmklachten veroorzaken. Als u wilt gaan zwemen in natuurwater, let dan goed op de borden die waarschuwen over de (zwem)waterkwaliteit.

Home > Nieuws

Dit weekend 28e Leiden Marathon

Dit weekend is 28e Leiden Marathon. Op zaterdag 26 mei kunnen deelnemers dit jaar voor het eerst ook wandelen. Zondag 27 mei is voor de hardlopers. Voor de Leiden Marathon worden in de stad en de wijde omgeving een groot aantal wegen afgesloten. Welke afsluitingen en omleidingen er zijn, staat in de marathonkrant.

Home > Nieuws