Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

Werkzaamheden Langegracht

De Langegracht wordt opnieuw ingericht. Het komende half jaar wordt eerst gewerkt aan de rijbaan aan de kant van het Stadsbouwhuis. Woningen en winkels blijven bereikbaar.

Home > Nieuws

Uitslag Tweede Kamerverkiezingen Leiden

Op vrijdag 19 maart is de definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen voor Leiden vastgesteld door de burgemeester. Bekijk de officiƫle vaststelling (proces verbaal).

Home > Nieuws

Uitslag referendum: meerderheid stemt tegen

De stemmen over het referendum raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark zijn geteld. Een meerderheid van de kiesgerechtigde Leidenaren stemde tegen het raadsvoorstel. 66,1% van de stemmen was tegen het raadsvoorstel en 28,1% voor. 5,5% van de stemmen was blanco en 0,3% ongeldig.

Home > Nieuws

Groeiagenda Zuid-Holland

Met de Groeiagenda Zuid-Holland benutten we de kansen in onze regio om zo een grotere bijdrage aan de Nederlandse economie en samenleving te leveren.

Home > Nieuws

Participatieonderzoek van start

In opdracht van de gemeente Leiden start onderzoeksbureau Platform31 met het onderzoek naar participatie in Leiden. Aan de hand van vier afgeronde projecten gaat Platform31 aan de slag om aanbevelingen te doen voor de samenwerking in de stad.

Home > Nieuws

Leiden pakt kansen van internationale samenleving

Leiden is al eeuwenlang een internationale stad met inwoners vanuit verschillende landen en culturen. Naar verwachting zet de internationalisering van Leiden zich ook met een coronacrisis de komende jaren door. (Click for the English version).

Home > Nieuws

Leiden as an international society, new policy for internationalisation

Leiden has become an increasingly globalised society. The last few years show an increase of diverse groups of Internationals : knowledge workers, migrant workers, international students and refugees. In fact, 12 percent of the population in Leiden has a foreign nationality.

Home > Nieuws