Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

Flinke fietsverbetering bij Julius Ceasarbrug en Kanaalweg

Deze zomervakantie wordt gewerkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van de fietsoversteek bij de Kanaalweg en de Julius Caesarbrug. De werkzaamheden starten op maandag 27 juli en duren naar verwachting tot en met vrijdag 28 augustus.

Home > Nieuws

Binnenkort op vakantie? Lees deze tips

Gaat u op vakantie? Ga dan wijs op reis. Voorkom vervelende verrassingen en check voor vertrek het reisadvies voor dat land op Nederlandwereldwijd.nl.

Home > Nieuws

Aanleg vernieuwde rotonde Rooseveltstraat

Op maandag 20 juli starten de werkzaamheden aan de rotonde Vijf Meilaan – Rooseveltstraat – Vrijheidslaan. De vormgeving van de rotonde wordt aangepast zodat de verkeerssituatie duidelijker en daarmee veiliger wordt. De werkzaamheden duren 6 weken en zijn naar verwachting op zaterdag 29 augustus afgerond.

Home > Nieuws

TeGoedbon van 70,- voor woningeigenaren

De gemeente Leiden biedt woningeigenaren de teGoedbon aan. Met deze bon kunnen woningeigenaren voor een bedrag van 70 euro hun woning een stukje energiezuiniger maken. Met een advies op maat krijg je inzicht in welke energiebesparende maatregelen het meeste opleveren. De bon wordt verspreid onder alle woningeigenaren in Leiden.

Home > Nieuws

Denk deze zomer mee over een groene en vitale binnenstad

In onze historische binnenstad genieten we van ons rijke verleden en bouwen we verder aan onze toekomst. Om ervoor te zorgen dat onze binnenstad nu, straks en later een nog fijnere plek wordt, stelt de gemeente samen met de stad een ‘Agenda Autoluwe Binnenstad’ op.

Home > Inwoners en ondernemers > Werkzaamheden in Leiden > Mobiliteit in Leiden > Agenda Autoluwe Binnenstad

Eikenprocessierups: wat kunt u doen?

De gemeentelijke aanpak van de bestrijding overlast van de eikenprocessierups heeft twee pijlers: ecologisch ‘bestrijden’ en nesten wegzuigen.

Home > Nieuws

1,5 meter afstand doen we samen, ook buiten

De maatregelen om corona tegen te gaan werpen hun vruchten af. Het risico is nog niet weg, maar als we ons aan de belangrijkste maatregelen houden, komt er stapsgewijs meer ruimte. Vanaf nu gaan we op weg naar versoepeling.

Home > Nieuws