Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de gemeente Leiden.

Briefstemmen

Dit jaar kunnen kiezers van 70+ voor het eerst briefstemmen en in Leiden kunt u dan ook nog 2 briefstemmen uitbrengen. Omdat de enveloppen voor het briefstemmen blanco zijn en het onderscheid tussen de enveloppen voor de verkiezingen en het referendum lastig te zien is, kan dit verwarrend zijn. Mocht u de stem in de verkeerde envelop hebben opgestuurd, dan is uw stem niet direct ongeldig.

Home > Nieuws

Participatieonderzoek van start

In opdracht van de gemeente Leiden start onderzoeksbureau Platform31 met het onderzoek naar participatie in Leiden. Aan de hand van vier afgeronde projecten gaat Platform31 aan de slag om aanbevelingen te doen voor de samenwerking in de stad.

Home > Nieuws

Leiden pakt kansen van internationale samenleving

Leiden is al eeuwenlang een internationale stad met inwoners vanuit verschillende landen en culturen. Naar verwachting zet de internationalisering van Leiden zich ook met een coronacrisis de komende jaren door. (Click for the English version).

Home > Nieuws

Leiden as an international society, new policy for internationalisation

Leiden has become an increasingly globalised society. The last few years show an increase of diverse groups of Internationals : knowledge workers, migrant workers, international students and refugees. In fact, 12 percent of the population in Leiden has a foreign nationality.

Home > Nieuws

Problemen bij een deel van de bezorgde stempassen

Afgelopen week zijn de stempassen voor het referendum raadsvoorstel Inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark en voor de Tweede Kamerverkiezingen verstuurd. Helaas is er bij sommige adressen iets misgegaan.

Home > Nieuws

Stadsgids 2021 is uit

De nieuwe Stadsgids Leiden is verkrijgbaar. De Stadsgids 2021 staat vol actuele informatie over Leiden, inclusief adressen en contactgegevens. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende gemeenteonderdelen, dienstverlenende instanties, gezondheidszorg en onderwijs. De gids is een goed startpunt bij iedere vraag over Leiden.

Home > Nieuws

Agenda Autoluwe Binnenstad biedt ruimte voor een groen, vitaal Leiden

Leiden heeft één van de mooiste binnensteden van Nederland en dat willen we graag zo houden. In het beleidsakkoord zijn hier afspraken over gemaakt. De komende jaren blijft Leiden groeien, en dat is fijn. Om ervoor te zorgen dat iedereen ook in de toekomst kan blijven genieten van onze prachtige historische binnenstad heeft het college van burgemeester en wethouders de Agenda Autoluwe Binnenstad vastgesteld. De Agenda Autoluwe Binnenstad is een programma om de komende jaren meer ruimte te creëren voor een groene en vitale binnenstad. Zo blijft de binnenstad een fijne plek om in te wonen, winkelen en werken.

Home > Nieuws