Nieuws en publicaties

Op deze pagina vindt u nieuws- en persberichten maar ook publicaties zoals de wekelijkse bekendmakingen vergunningen en bewonersbrieven

Stadsbestuur neemt met klem afstand van aantijgingen antisemitisme

Onlangs raakte de gemeente Leiden betrokken bij een felle online discussie over antisemitisme. Zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders namen donderdag 18 april een standpunt in tegen de beschuldigingen en intimidaties die daarop volgden.

Leiden Marathon op 11 en 12 mei

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei is de Leiden Marathon. Bekijk alle looproutes, verschillende afstanden, afsluitingen en meer informatie op de website van Leiden Marathon.

Koningsdag: kinderrommelmarkt en Gouden Petje

Jonge ondernemers kunnen ook dit jaar weer geld verdienen met de verkoop van hun spullen of prijzen winnen met hun optreden als straatmuzikant op Koningsdag.

Bekendmakingen en vergunningen

Stadskrant week 20

Bekendmakingen en vergunningen 17 t/m 23 mei 2024

Stadskrant week 19

Bekendmakingen en vergunningen 10 t/m 16 mei 2024

Stadskrant week 18

Bekendmakingen en vergunningen 3 t/m 9 mei 2024.

Persberichten

Gouden Speld van de stad Leiden voor Tileke Burger

Op vrijdag 17 mei 2024 heeft Tileke Burger uit handen van burgemeester Peter van der Velden de Gouden Speld van Verdiensten van de stad Leiden gekregen.

Verkeersveilige en gezonde buurt door parkeerveranderingen

Begin 2025 gaat parkeerzone B veranderen. Met de maatregelen kan het autoverkeer tussen de wijken worden afgeremd.

Vernieuwd Kamerlingh Onnesplein feestelijk geopend

Het Kamerlingh Onnesplein, het plein voor station Leiden Lammenschans, is vernieuwd: naast de verdubbeling van het aantal fietsparkeerplaatsen heeft de kiosk een nieuwe plek gekregen en is er meer ruimte voor groen

Bewonersbrieven

(Her)inrichting plein Driftstraat – uitnodiging bijeenkomst op 22 mei (2024-110)

Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst op het plein aan de Driftstraat 49. Wij willen met u in gesprek over het plein en onze ideeën voor de (her)inrichting hiervan. Komt u ook naar de bijeenkomst op 22 mei?

Professorenwijk-Oost – uitnodiging informatiebijeenkomst op 22 mei (2024-096)

Van der Werff Groep begint half juli met de voorbereidende werkzaamheden in de Professorenwijk-Oost. Om u hierover te informeren, organiseren wij een informatiebijeenkomst op woensdag 22 mei 2024.

Franchimontlaan/Melchior Treublaan – bewonersbijeenkomst definitief ontwerp groen (2024-112)

Uitnodiging bewonersbijeenkomst definitief ontwerp groen op woensdag 22 mei 2024 van 16.00 tot 17.30 uur.

College- en burgemeestersbesluiten

In dit overzicht vindt u een link naar de besluiten van het college en de agenda’s van commissies en gemeenteraad van de gemeente Leiden.