Nieuws

Stadsbestuur neemt met klem afstand van aantijgingen antisemitisme

Onlangs raakte de gemeente Leiden betrokken bij een felle online discussie over antisemitisme. Zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders namen donderdag 18 april een standpunt in tegen de beschuldigingen en intimidaties die daarop volgden.

Leiden Marathon op 11 en 12 mei

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei is de Leiden Marathon. Bekijk alle looproutes, verschillende afstanden, afsluitingen en meer informatie op de website van Leiden Marathon.  

Koningsdag: kinderrommelmarkt en Gouden Petje

Jonge ondernemers kunnen ook dit jaar weer geld verdienen met de verkoop van hun spullen of prijzen winnen met hun optreden als straatmuzikant op Koningsdag. 

‘Samen Leiden’ verbindt organisaties en activiteiten op het gebied van inclusie en gelijkwaardigheid

Onder het label Samen Leiden verenigen verschillende Leidse organisaties hun activiteiten voor een inclusiever en gelijkwaardiger Leiden.

Vergunning kinderrommelmarkt Koningsdag

Op Koningsdag (zaterdag 27 april) is er weer kinderrommelmarkt en het jeugdmuziekconcours Gouden Petje. Om op de kinderrommelmarkt te staan is een vergunning nodig. Kinderen kunnen de vergunning zelf afhalen…

Gemeente gesloten op Tweede Paasdag

Op Tweede Paasdag (maandag 1 april) is de gemeente Leiden gesloten. Op dinsdag 2 april is het Stadskantoor volgens de vaste openingstijden geopend. Wilt u langskomen? Maak dan eerst een afspraak via www.leiden.nl/afspraak.…

Nieuwe WOZ-waarde 2024

Bent u eigenaar van een woning in Leiden, dan krijgt u binnenkort een bericht over de WOZ-waarde van uw woning. Dit bericht krijgt u van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) of…

Leiden, together against racism!

The municipality of Leiden organizes city talks with partners. These are dialogues with residents and interested parties about how residents of Leiden can feel at home, safe, and how we can ensure that everyone is treated respectfully and fairly.

Leiden, samen tegen racisme!

Racisme en discriminatie horen in onze stad niet thuis. Daarom gaan we samen met bewoners en geïnteresseerden in gesprek over hoe Leidenaren zich thuis en veilig kunnen voelen in onze stad.