Singelpark

Leiden werkt aan een lang, mooi en spannend stadspark: het Singelpark. Inwoners en de gemeente hebben hiervoor de handen ineen geslagen.

De Leidse singelstructuur is uniek en biedt in één park verschillende sferen en plekken met verschillende (historische) functies. De singelrand wordt over de hele lengte verbonden, zodat een wandelrondje Singelpark ontstaat en het gebied als één park te beleven is. Om dit te bereiken worden bruggen aangelegd, stukken groener gemaakt en worden bestaand groen en de parkstructuur verbeterd.

Samen met de stad

De stad is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Singelpark. In alle projecten denken inwoners mee over het ontwerp, het gebruik en het beheer van het park. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met de Stichting Vrienden van het Singelpark.

Het Singelpark wordt medegefinancierd door Holland Rijnland en Provincie Zuid-Holland.

Planning en projecten

Uitvoering verschillende deelprojecten

2013-2024

Einde project

Eind 2024

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 071.

Documenten

Nieuws

Bekijk het filmpje van de wandeling

De gemeente en de Vrienden van het Singelpark willen langs de Witte Singel een wandelroute toevoegen aan het Singelpark. Op

Deelproject(en):

Meelfabriek

De herontwikkeling van de Meelfabriek leidt onder andere tot nieuwe appartementen, studentenhuisvesting, lofts, een parkeergarage en bijzondere winkeltjes.

Energiepark e.o.

Voor de ontwikkeling van het Energiepark e.o., onderdeel van het Singelpark, organiseert de gemeente een participatietraject.

Arsenaalplein

Het Arsenaalplein krijgt een tijdelijke inrichting met verplaatsbaar groen.

Jan van Houtkade – Koepoortsbrug

De Jan van Houtkade, onderdeel van het Singelpark, heeft veel potentie heeft om de binnenstad groener, gezonder en aantrekkelijker te maken.