Bedrijventerrein Vlietzone-Midden

De Vlietzone-Midden, het gebied tussen het nieuwe binnenzwembad zwembad en ijshal De Vliet en de rioolwaterzuivering aan de Voorschoterweg, krijgt een nieuwe bestemming als bedrijventerrein. Onder meer de de nieuwe Stadswerf (Gemeentewerf) en een verdeelstation van Liander krijgen hier een plek.

Het gebied Vlietzone-Midden wordt een klein bedrijventerrein van ongeveer 25.000 m2. Op dit nieuwe bedrijventerrein komen onder andere de nieuwe Stadswerf (Gemeentewerf) en een verdeelstation van Liander. De rest van de ruimte in het gebied is bedoeld voor voor kleinschalige activiteiten van bedrijven. De nieuwe Stadswerf gaat de gemeentelijke locaties vervangen die nu op de Kenauweg en Admiraal Bankertweg zitten. Met het 50Kv station van Liander kunnen we – ook in de komende jaren – voldoende elektriciteit blijven leveren aan bewoners en bedrijven in Leiden-Zuidwest, Lammenschansdriehoek en Voorschoten.

Wat betekent dit voor de verenigingen?

De gebiedsontwikkeling heeft gevolgen voor de verenigingen die op dit moment in de Vlietzone-Midden een plek hebben. Zij moeten plaats maken voor het nieuwe bedrijventerrein. De gemeente heeft contact hierover met de verenigingen.

Samenhang met andere projecten

Het project Vlietzone-Midden is onderdeel van ‘de grote schuifoperatie’ in Leiden. Het project hangt hierdoor sterk samen met de uitbreiding van Sportpark De Mors, de verhuizing van de Gemeentewerf en de uitvoering van het Duurzaamheidsplein (tweede milieustraat) op de Kenauweg. Als u hier meer over wilt weten, dan kunt u de raadsvergadering hierover beluisteren en/of de stukken lezen die daarbij horen.

Planning

Kaderbesluit

april-mei 2024

Uitvoeringsbesluit

midden 2025

Bestemmingsplan

wordt later bepaald

Voorbereiding terrein voor bouw

vanaf midden 2025

Start bouw

2026

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 071.

Documenten

Nieuws

Kaderbesluit aangeboden aan gemeenteraad

Op 30 januari 2024 heeft het college van de gemeente Leiden het Kaderbesluit Vlietzone-Midden aangeboden aan de gemeenteraad.