Brug Poelgeest

Er komt een brug over de Haarlemmertrekvaart, ter hoogte van de ijsbaan aan de Oegstgeesterweg in Leiden en de Hugo de Vrieslaan in Oegstgeest. Als de brug klaar is, is de wijk Poelgeest en het Trekvaartplein voor alle soorten verkeer beter bereikbaar.

Dankzij de brug komt er straks een busverbinding door de wijk Poelgeest en een fietsverbinding tussen het noordelijk plassengebied en de Boterhuispolder en het Bio Science Park.

Uitvoering

Aannemer Max Bögl Nederland B.V. is eind maart 2022 gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Vanaf 25 april 2022 is de Haarlemmerweg ter plaatse van de bouwlocatie afgesloten voor alle verkeer. 

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Download dan de BouwApp in de Google Play Store of de App Store. Zoek in de app naar ‘Realisatie Brug Poelgeest’, open het project en klik op ‘volgen’.

Planning

Aanbesteding

April 2021

Start bouw

April 2022

Wanneer is de brug klaar?

Mei 2024

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 071.

Nieuws

Oplevering brug Poelgeest schuift jaar op

Sinds april 2022 wordt er gewerkt aan de brug Poelgeest. Helaas heeft het project ook een aantal tegenslagen gehad, waardoor de werkzaamheden minder goed verlopen dan gepland. Het belangrijkste gevolg hiervan is dat de oplevering van de brug een jaar opschuift. De brug is naar verwachting klaar in augustus 2024.

Afsluiting Oegstgeesterweg van 16 februari tot 4 maart 2024

Van vrijdagavond 16 februari 19.00 uur tot en met maandagochtend 4 maart 6.00 uur wordt er aan de Oegstgeesterweg gewerkt. Om de brug goed aan te laten sluiten op de Oegstgeesterweg moet de Oegstgeesterweg aangepast worden. De weg is daarom in één richting afgesloten.