Archimedesweg – Bio Science Park

Deelproject van Leiden Bio Science Park

Eigenaar Caransa Groep wil de huidige bebouwing op Archimedesweg 15 op het Leiden Bio Science Park slopen en er een nieuw gebouw neerzetten. De nieuwbouw zal bestaan uit drie geschakelde gebouwen van vijf verdiepingen en een parkeerkelder. In de gebouwen is ruimte voor kantoren, laboratoria en horeca. Het nieuwbouwplan is ontworpen door architectenbureau Dam & Partners Architecten en groenarchitect Karres en Brands.

Duurzaamheid en Groen

Het ontwerp heeft veel aspecten van duurzaamheid en natuurinclusief bouwen. Dit betekent dat er zo gebouwd wordt dat het gebouw bijdraagt aan de lokale biodiversiteit en natuurwaarden. Rond de gebouwen komt veel groen , geïnspireerd op het voormalige polderlandschap. Door gebruik van veel glas en binnentuinen is ook binnen het natuurlijke gevoel aanwezig. Daarnaast worden er daktuinen aangelegd. Hemelwater wordt opgevangen door een duurzaam watersysteem  en vastgehouden. Vervolgens stroomt het vertraagd weg. Hierdoor is het mogelijk om het hemelwater eventueel te hergebruiken in het pand, voor bijvoorbeeld toilet of besproeiing van het groen.

Planning

Start werkzaamheden

3e kwartaal 2023

Werkzaamheden klaar

4e kwartaal 2025

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 071.

Hoofdproject:

Leiden Bio Science Park

Het Leiden Bio Science Park is belangrijk voor Leiden als internationale kennisstad. Tot 2025 komen er steeds meer bedrijfsgebouwen, woningen...