Veel interesse in inkoopactie voor isolatie en zonnepanelen – sluiting 31 maart

13 maart 2024, 21:18

Inmiddels hebben meer dan 460 huiseigenaren een offerte aangevraagd voor bij elkaar 1049 maatregelen. De meeste interesse is er voor de aanschaf van isolatieglas, zonnepanelen en een warmtepomp. Van de 229 verzonden offertes zijn er inmiddels 60 geaccepteerd. Na het uitbrengen van de offerte, hebben huiseigenaren 14 dagen om de offerte te bevestigen.

Ontzorgen en advies op maat

De inkoopactie is voor eigenaren van een grondgebonden woning, die daar zelf ook wonen en geen lid zijn van een Vereniging van Eigenaren (VVE). Afhankelijk van de woning kunnen woningeigenaren de volgende producten aanschaffen: zonnepanelen, isolerend glas, vloer- en dakisolatie en een warmtepomp. Om geïnteresseerden zoveel mogelijk te helpen stelt Winst uit je woning op maat gemaakte adviezen en offertes samen. Door de inkoop op grote schaal zijn de voorwaarden en prijzen goed. Zo hoeven bewoners niet zelf op zoek te gaan naar onafhankelijk advies en geen prijzen en aanbieders te vergelijken.

Meer informatie en aanmelden vóór 31 maart

Winst uit je woning is bereikbaar voor informatie over de inkoopactie, advies over de duurzame maatregelen en financieringsmogelijkheden. Inwoners kunnen zich vrijblijvend voor de inkoopactie aanmelden tot en met 31 maart 2024 via www.winstuitjewoning.nl/Leiden/inkoopactie

Advies aan huis en maatregelen in de praktijk

Het aantal mogelijkheden om gratis advies over verduurzaming van je huis in te winnen is de laatste tijd enorm toegenomen. Via Energiek Leiden kunnen inwoners een energiecoach vragen voor advies aan huis. En tijdens de Leidse Duurzame Huizen dagen op 16 en 23 maart 2024 stellen veertien bewoners hun energiezuinige huis open. Bewoners vertellen over hun ervaringen en de maatregelen die zij getroffen hebben om hun energieverbruik sterk te verminderen of van het gas af te gaan. Meer informatie en aanmelden voor een energiecoach en de Leidse Duurzame Huizen dagen via www.energiekleiden.nl

Isolatieoffensief

De gemeente Leiden helpt inwoners bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Isolatie van het huis en zonnepanelen zorgen ervoor dat inwoners minder (fossiele) energie verbruiken. Daarmee verlagen huiseigenaren hun energierekening en zij dragen bij aan een duurzame toekomst.

In het najaar volgt vanuit de gemeente een isolatiesubsidie voor woningeigenaren van grondgebonden woningen met een lagere WOZ-waarde die isolatiemaatregelen niet zelf kunnen betalen.