Breestraat - asfalteren (2024-092)

15 april 2024, 16:41

Met deze brief informeren we u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden in de Breestraat. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Dit gaan we doen

Een deel van de asfaltconstructie in de Breestraat is aan vervanging toe. Om de Breestraat verkeersveilig te houden voor alle verkeersdeelnemers is op een deel van de straat een nieuwe asfaltlaag nodig. Voordat we het nieuwe asfalt aanbrengen, gaan we het oude asfalt verwijderen. Het gaat om het deel voor het stadhuis, vanaf de Koornbrugsteeg tot aan de Maarsmansteeg.

Start werkzaamheden

Omdat de Breestraat erg druk is, beginnen de werkzaamheden op zondagavond 28 april 2024. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met maandag 29 april 2024.

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd:

  • De avond van 28 april vanaf 19.00 uur, verwijderen asfalt. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot uiterlijk 23.00 uur.
  • De avond en nacht van zondag 28 april vanaf 23.00 uur, verwijderen bestaande fundering en aanbrengen nieuwe fundering. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot uiterlijk maandagochtend 29 april 07.00 uur.
  • Maandagochtend 29 april vanaf 07.00 uur, aanbrengen asfaltverharding. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot uiterlijk 17.00 uur.

Door het weer of andere onverwachte omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Het deel waar gewerkt wordt in de Breestraat is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het auto- en busverkeer. De bussen worden omgeleid via de Langegracht en de Hooigracht. De omleiding kunt u vinden op de haltes en via de website van arriva. Voetgangers en fietsers worden met behulp van verkeersregelaars langs het werk geleid. Bij calamiteiten hebben hulpdiensten altijd vrije doorgang.

Overlast

De werkzaamheden gaan samen met geluidshinder. We doen ons uiterste best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden op

telefoonnummer 14 071 – keuze 4 (maandag tot en met vrijdag 9.00-17.00 uur) of stuur een e-mail naar WT@leiden.nl.

Met vriendelijke groet,

Wilco van der Burg
Projectcoördinator Cluster Beheer