Uitbreiding Betaald Parkeren fase 2 start in oktober

Op maandag 15 mei 2023 is betaald parkeren ingevoerd in de Hoge Mors. Dat is parkeervergunningzone C1. In oktober start fase 2 en voeren we betaald parkeren in de wijken Fortuinwijk en Boshuizen. Zo kunnen we de parkeerdruk in deze woonwijken inclusief het winkelcentrum regelen en waar nodig verlagen. En er ontstaat ruimte voor meer groen, fijn wonen, buiten ontspannen en een gezonde economie.

Betaald parkeren wordt in fases ingevoerd. De wijken Boshuizen en Fortuinwijk krijgen in oktober betaald parkeren. Dit wordt parkeervergunningzone C2. De resterende wijken vormen fase 3 en krijgen begin 2024 betaald parkeren. Bewoners, bedrijven en instellingen worden per brief geïnformeerd. De eerste brieven aan de bewoners en bedrijven in Fortuinwijk en Boshuizen vallen eind deze week of begin volgende week op de mat.

Tijden en tarieven van betaald parkeren

Betaald parkeren in zone C – het uitbreidingsgebied – geldt op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 19.30 uur. Deze tijden sluiten aan bij betaald parkeren in de naastgelegen zone B2.