Langegracht

Dit deel van de Centrumroute begint op de kruising van de Langegracht met de Klokpoort en loopt tot en met de aansluiting op de Lammermarkt. Ook hier is gewerkt aan een goede doorstroming van het openbaar vervoer. De bredere middenberm heeft een duidelijke groene structuur gekregen. Dit is goed voor de biodiversiteit.

Impressie centrumroute Langegracht

Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd:

 • De Langegracht is geschikt gemaakt voor R-netbussen (hoogwaardig openbaar vervoer).
 • De rijbaan is overal even breed gemaakt.
 • Er is nu een bredere groene middenberm met diverse beplanting met meer bomen dan voorheen.
 • Er is een gescheiden rioolstelsel aangelegd.
 • De bushalte Oude Herengracht is verplaatst naar de Langegracht.

In het eerste kwartaal van 2023 is de Oude Herengracht opnieuw ingericht. Aannemer KWS heeft het riool vervangen, bomen geplant en de straten en stoepen opnieuw ingericht. De kruising van de Oude Herengracht met de Langegracht (Verversbrug) is verbeterd door de voorrangssituatie aan te passen. Het verkeer vanaf de Langegracht moet vanaf nu voorrang verlenen aan het verkeer op de Oude Herengracht.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

#doculijst #leeg

 • Oude Herengracht en Houtmarkt weer open

  De werkzaamheden aan de Oude Herengracht, Houtmarkt en Verversbrug zijn klaar. Dit betekent dat vanaf woensdag 26 april om 16.00 uur de weg weer open is.

  Lees meer
 • Start werkzaamheden Houtmarkt en Oude Herengracht

  10 januari starten de werkzaamheden aan het riool bij de Houtmarkt. Het riool wordt vanaf de Noorderstraat tot aan de kruising met de Langegracht vervangen en vernieuwd. Daarna wordt dit riool aangesloten op het nieuwe rioolstelsel van de Langegracht.

  Lees meer