Langegracht

Dit deel van de Centrumroute begint op de kruising van de Langegracht met de Klokpoort en loopt tot en met de aansluiting op de Lammermarkt. Er wordt gewerkt aan een goede doorstroming van het openbaar vervoer en een bredere middenberm met een duidelijke groene structuur.

Impressie centrumroute Langegracht

Een groot deel van de werkzaamheden is al uitgevoerd:

  • De Langegracht is geschikt gemaakt voor R-netbussen (hoogwaardig openbaar vervoer).
  • De rijbaan is overal even breed gemaakt.
  • Er is nu een bredere groene middenberm met diverse beplanting met meer bomen dan voorheen.
  • Er is een gescheiden rioolstelsel aangelegd.
  • De bushalte Oude Herengracht is verplaatst naar de Langegracht.

In het eerste kwartaal van 2023 start de herinrichting van de Oude Herengracht. Dan wordt ook de oversteek voor fietsers op de kruising van de Oude Herengracht en de Langegracht (Verversbrug) verbeterd.

Aannemer KWS voert de werkzaamheden uit. Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Download dan de KWS app in de Google Play Store of de App Store. Of bekijk hun website over het project.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

Hebt u vragen over de werkzaamheden dan kunt u direct contact opnemen met de omgevingsmanager van aannemer KWS, mevrouw Anja Grootendorst, via telefoonnummer 06-11320281 of stuur een e-mail naar agrootendorst@kws.nl.

#doculijst #leeg

  • Start werkzaamheden Houtmarkt en Oude Herengracht

    10 januari starten de werkzaamheden aan het riool bij de Houtmarkt. Het riool wordt vanaf de Noorderstraat tot aan de kruising met de Langegracht vervangen en vernieuwd. Daarna wordt dit riool aangesloten op het nieuwe rioolstelsel van de Langegracht.

    Lees meer