Langegracht

Dit deel van de Centrumroute begint op de kruising van de Langegracht met de Klokpoort en loopt tot en met de aansluiting op de Lammermarkt. Er wordt gewerkt aan een goede doorstroming van het openbaar vervoer en een bredere middenberm met een duidelijke groene structuur.

Dit zijn de plannen:

 • De Langegracht wordt geschikt gemaakt voor R-netbussen (hoogwaardig openbaar vervoer).
 • De rijbaan wordt overal even breed.
 • Er komt een bredere groene middenberm met diverse beplanting en komen er meer bomen. De platanen blijven zoveel mogelijk behouden.
 • Er wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd.
 • De oversteek voor fietsers op de kruising van de Oude Herengracht en de Langegracht wordt verbeterd.
 • De bushalte Oude Herengracht wordt verplaatst naar de Langegracht.

Aannemer KWS gaat de werkzaamheden uitvoeren. Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Download dan de KWS app in de Google Play Store of de App Store. Of bekijk hun website over het project.

Contact

Meer weten over het project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u direct contact opnemen met de omgevingsmanager van aannemer KWS, mevrouw Anja Grootendorst, via telefoonnummer 06-11320281of stuur een e-mail naar agrootendorst@kws.nl.

#doculijst #leeg

 • Werkzaamheden van start

  Op maandag 22 maart start aannemer KWS met de herinrichting van de Langegracht. De weg wordt van gevel tot gevel opnieuw ingericht en geschikt gemaakt voor R-net bussen (hoogwaardig busvervoer). De doorstroming van het verkeer wordt verbeterd door de rijbanen...

  Lees meer
 • Arriva buslijn 6 rijdt nieuwe route door Leiden

  Vanaf zondag 14 maart rijdt Arriva met stadslijn 6 een nieuwe route door de binnenstad van Leiden, omdat er vanaf 22 maart gewerkt wordt aan de herinrichting van de Langegracht. Daarvoor wordt de Langegracht een jaar lang deels afgesloten.

  Lees meer
 • Voorbereidende werkzaamheden trac├ędeel Langegracht

  De volgende fase van de Centrumroute is de herinrichting van de Langegracht waarbij ook de Oude Herengracht wordt meegenomen. In opdracht van de gemeente Leiden gaat KWS Infra bv Rotterdam-Zwijndrecht samen met de gemeente het ontwerp afronden.

  Lees meer