Fietsen

Leidenaren zijn Flinke Fietsers! Van de Leidenaren fietst 67% iedere dag en 92% heeft een fiets. De fiets is het belangrijkste vervoersmiddel in onze stad. Wat de gemeente Leiden verstaat onder Flink Fietsen? Dat je zo vaak mogelijk de fiets pakt en je daar goed bij voelt. Want door flink te fietsen blijf je niet alleen lekker in beweging, je geeft ook het goede voorbeeld en draagt bij aan een schoner milieu, en aan een betere bereikbaarheid van de stad. Daar kun je elke dag flink trots op zijn.

Het wordt alleen nog maar beter!

De gemeente wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes en meer stallingen bij stations, in het centrum en in de wijken. Dit zorgt voor schonere lucht in de stad en voor een betere bereikbaarheid.

Graag informeren we u over de Leidse fietsenstallingen en fietsroutes en over de regels rond 'Fiets fout, fiets weg'.

 • Fietsrotonde Herenstraat is klaar

  Door het aanleggen van een fietsrotonde is het nu voor alle deelnemers duidelijk, overzichtelijk en daardoor veiliger.

  Lees meer
 • Nieuw fietsbeleid zorgt voor meer ruimte, comfort en veiligheid voor de fietser

  Leiden is een echte fietsstad, van de Leidenaren fietst 67% iedere dag en 92% heeft een fiets. De fiets is het belangrijkste vervoermiddel in onze stad. De gemeente wil fietsen zo aantrekkelijk, veilig en comfortabel mogelijk maken. In het Beleidsprogramma...

  Lees meer
 • Meer ruimte voor de fiets in Pelikaanstraat

  De eerste fase van de centrumroute tracédeel Hooigracht is door aannemer Van Gelder afgerond. De Pelikaanstraat en het Pelikaanplein zijn opnieuw ingericht.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Herenstraat en Koninginnelaan van start

  Dinsdag 28 april start aannemer AW Vessies Infra met de werkzaamheden die nodig zijn voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in de Herenstraat en Koninginnelaan. Er wordt gewerkt aan het aanleggen van een fietsrotonde, snelheidsremmende maatregelen en...

  Lees meer
 • Fietsen in Leiden krijgt een 7,3

  De gemeente maakt nieuw fietsbeleid met een uitvoeringsprogramma. Hierin komt te staan hoe Leiden de komende jaren het fietsen veiliger en aantrekkelijker maakt. Het fietsbeleid wordt met kennis en ervaring uit de stad gemaakt.

  Lees meer
 • Grootste fietsenstalling van Leiden open

  Wethouders Ashley North (Mobiliteit) en Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking) stalden vorige week als eerste hun fiets in fietsenstalling Lorentz, tegenover station Leiden Centraal.

  Lees meer
 • Fietsverbeteringen rotonde Rooseveltstraat – Vijf Meilaan

  Inloopbijeenkomst over de aanpassingen aan de rotonde Rooseveltstraat – Vijf Meilaan en de inrichting van de ruimte rondom bouwplan MEAS-locatie.

  Lees meer
 • Fietstunnel A4 nog tot zomer 2020 dicht

  De werkzaamheden aan de fietstunnel onder de A4 worden anders uitgevoerd dan de planning was. De fietstunnel onder de A4 blijft langer dicht.

  Lees meer