Fietsen

Leidenaren zijn Flinke Fietsers! Van de Leidenaren fietst 67% iedere dag en 92% heeft een fiets. De fiets is het belangrijkste vervoersmiddel in onze stad. Wat de gemeente Leiden verstaat onder Flink Fietsen? Dat je zo vaak mogelijk de fiets pakt en je daar goed bij voelt. Want door flink te fietsen blijf je niet alleen lekker in beweging, je geeft ook het goede voorbeeld en draagt bij aan een schoner milieu, en aan een betere bereikbaarheid van de stad. Daar kun je elke dag flink trots op zijn.

Het wordt alleen nog maar beter!

De gemeente wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes en meer stallingen bij stations, in het centrum en in de wijken. Dit zorgt voor schonere lucht in de stad en voor een betere bereikbaarheid.

Graag informeren we u over de Leidse fietsenstallingen en fietsroutes, de regels rond 'Fiets fout, fiets weg' en de proef met de fietsvlonder.

 • Flinke fietsverbetering bij Julius Ceasarbrug en Kanaalweg

  Deze zomervakantie wordt gewerkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van de fietsoversteek bij de Kanaalweg en de Julius Caesarbrug. De werkzaamheden starten op maandag 27 juli en duren naar verwachting tot en met vrijdag 28 augustus.

  Lees meer
 • Meer ruimte voor fietser en voetganger in de binnenstad deze zomer

  Raadsleden Marc Newsome (PvdA) en Ijsbrand Olthof (D66) zijn blij dat de gemeente Leiden deze zomer in de binnenstad een aantal tijdelijke maatregelen neemt om meer ruimte te creëren.

  Lees meer
 • Aanleg vernieuwde rotonde Rooseveltstraat

  Op maandag 20 juli starten de werkzaamheden aan de rotonde Vijf Meilaan – Rooseveltstraat – Vrijheidslaan. De vormgeving van de rotonde wordt aangepast zodat de verkeerssituatie duidelijker en daarmee veiliger wordt. De werkzaamheden duren 6 weken en zijn naar...

  Lees meer
 • Denk deze zomer mee over een groene en vitale binnenstad

  In onze historische binnenstad genieten we van ons rijke verleden en bouwen we verder aan onze toekomst. Om ervoor te zorgen dat onze binnenstad nu, straks en later een nog fijnere plek wordt, stelt de gemeente samen met de stad een ‘Agenda Autoluwe...

  Lees meer
 • Fietsrotonde Herenstraat is klaar

  Door het aanleggen van een fietsrotonde is het nu voor alle deelnemers duidelijk, overzichtelijk en daardoor veiliger.

  Lees meer