Fietsen

Leidenaren zijn Flinke Fietsers! Van de Leidenaren fietst 67% iedere dag en 92% heeft een fiets. De fiets is het belangrijkste vervoersmiddel in onze stad. Wat de gemeente Leiden verstaat onder Flink Fietsen? Dat je zo vaak mogelijk de fiets pakt en je daar goed bij voelt. Want door flink te fietsen blijf je niet alleen lekker in beweging, je geeft ook het goede voorbeeld en draagt bij aan een schoner milieu, en aan een betere bereikbaarheid van de stad. Daar kun je elke dag flink trots op zijn.

Het wordt alleen nog maar beter!

De gemeente wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes en meer stallingen bij stations, in het centrum en in de wijken. Dit zorgt voor schonere lucht in de stad en voor een betere bereikbaarheid.

Graag informeren we u over de Leidse fietsenstallingen en fietsroutes, de regels rond 'Fiets fout, fiets weg' en de proef met de fietsvlonder.

 • Waagstalling beperkt open

  De fietsenstalling tussen de Aalmarkt en de Breestraat is vanaf maandag 21 december beperkt open.

  Lees meer
 • Uitvoering extra maatregelen fietsrotonde Herenstraat/Koninginnelaan

  Woensdag 11 november start de uitvoering van de extra maatregelen om de verkeersveiligheid op de fietsrotonde Herenstraat / Koninginnelaan te verbeteren.

  Lees meer
 • Nieuw fietsbeleid biedt de fietser meer ruimte, comfort en veiligheid

  Leiden is een echte fietsstad. Van de Leidenaren fietst 67% iedere dag en 92% heeft een fiets. De fiets is dus een belangrijk vervoermiddel in onze compacte stad. Afgelopen dinsdag is het nieuwe fietsbeleid vastgesteld. Dit biedt de fietser meer ruimte,...

  Lees meer