Fietsen

Leidenaren zijn Flinke Fietsers! Van de Leidenaren fietst 67% iedere dag en 92% heeft een fiets. De fiets is het belangrijkste vervoersmiddel in onze stad. Wat de gemeente Leiden verstaat onder Flink Fietsen? Dat je zo vaak mogelijk de fiets pakt en je daar goed bij voelt. Want door flink te fietsen blijf je niet alleen lekker in beweging, je geeft ook het goede voorbeeld en draagt bij aan een schoner milieu, en aan een betere bereikbaarheid van de stad. Daar kun je elke dag flink trots op zijn.

Het wordt alleen nog maar beter!

De gemeente wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes en meer stallingen bij stations, in het centrum en in de wijken. Dit zorgt voor schonere lucht in de stad en voor een betere bereikbaarheid.

Graag informeren we u over de Leidse fietsenstallingen en fietsroutes, de regels rond 'Fiets fout, fiets weg' en de proef met de fietsvlonder.

  • Waagstalling weer tot ’s nachts open

    De fietsenstalling naast de Waag – én toegankelijk via de Breestraat – is vanaf vrijdag 11 juni weer tot 1 uur ’s nachts open, en op zondag tot 22.00 uur.

    Lees meer
  • Fietsenstallingen Leiden Centraal sluiten weer om 1.00 uur

    Nu de avondklok is opgeheven zijn de gemeentelijke fietsenstallingen rondom Leiden Centraal weer als van oudsher tot 1.00 uur ’s nachts open.

    Lees meer