Fietsen

Leidenaren zijn Flinke Fietsers! Van de Leidenaren fietst 67% iedere dag en 92% heeft een fiets. De fiets is het belangrijkste vervoersmiddel in onze stad. Wat de gemeente Leiden verstaat onder Flink Fietsen? Dat je zo vaak mogelijk de fiets pakt en je daar goed bij voelt. Want door flink te fietsen blijf je niet alleen lekker in beweging, je geeft ook het goede voorbeeld en draagt bij aan een schoner milieu, en aan een betere bereikbaarheid van de stad. Daar kun je elke dag flink trots op zijn.

Het wordt alleen nog maar beter!

De gemeente wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes en meer stallingen bij stations, in het centrum en in de wijken. Dit zorgt voor schonere lucht in de stad en voor een betere bereikbaarheid.

Graag informeren we u over de Leidse fietsenstallingen en fietsroutes, de regels rond 'Fiets fout, fiets weg' en de proef met de fietsvlonder.

Foto van twee fietsterr voor station Leiden Centraal
 • Fietsenstallingen Leiden Centraal eerder dicht op Oudejaarsavond

  Op vrijdagavond 31 december sluiten de gemeentelijke fietsenstallingen rond Leiden Centraal vanwege Oudejaarsavond al om 20.00 uur.

  Lees meer
 • Waagstalling vanwege lockdown beperkt geopend

  Vanaf zaterdag 25 december is de Waagstalling beperkt open: alleen op marktdagen kunnen fietsers hier terecht om hun fiets te stallen en op te halen.

  Lees meer
 • Tijdelijk geen handhaving op maximale stallingstermijn fietsparkeren in stationsgebied

  Vanwege het nieuwe thuiswerkadvies is besloten dat fietsen voorlopig langer dan twee weken aaneengesloten in de stallingen en rekken rondom Leiden Centraal mogen blijven staan.

  Lees meer
 • Opgeknapte fietsenstalling Taxistandplaats weer volledig open

  Zaterdag 30 oktober gaat ook de zuidelijke helft van de fietsenstalling Taxistandplaats bij Leiden Centraal weer open. Fietsers kunnen hier weer dagelijks parkeren, tussen 6.00 uur ’s ochtends en 1.00 uur ’s nachts.

  Lees meer