Fietsen

De gemeente wil fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Met nieuwe, snelle en veilige fietsroutes en meer stallingen bij stations, in het centrum en in de wijken. Dit zorgt voor schonere lucht in de stad en voor een betere bereikbaarheid.

Graag informeren we u over de Leidse fietsenstallingen en fietsroutes en over de regels rond 'Fiets fout, fiets weg'.

 • Fietstunnel A4 nog tot zomer 2020 dicht

  De werkzaamheden aan de fietstunnel onder de A4 worden anders uitgevoerd dan de planning was. De fietstunnel onder de A4 blijft langer dicht.

  Lees meer
 • Laat uw fiets gratis graveren

  Op donderdag 12 september van 14.00 tot 19.30 uur organiseert de gemeente samen met de politie een gratis graveeractie voor de ingang van station Leiden Centraal.

  Lees meer
 • Extra fietsenrekken bij station Lammenschans

  Bij station Leiden Lammenschans komen meer parkeerplekken voor fietsen. Van vrijdag 23 augustus tot en met maandag 26 augustus plaatsen aannemer Sloos en leverancier Velopa nieuwe rekken in de overdekte stalling.

  Lees meer
 • Fietsenstalling onder de Waag langer open

  Ga je in de avond naar de binnenstad en kom je op de fiets? Vanaf maandag 12 augustus kun je je fiets ook 's avonds in de gratis Waagstalling zetten! Van maandag tot en met zaterdag is de stalling open tussen 08:00 en 01:00. Op zondag kan je jouw fiets tussen...

  Lees meer
 • Leiden heeft officieel zangfietspad

  Het fietspad aan de Roomburgerweg is sinds vrijdag 19 juli een officieel zangfietspad. Wethouder Martine Leewis opende het speciale fietspad om te vieren dat zangvereniging Ex Animo en wielervereniging Swift dit jaar beide honderd jaar bestaan.

  Lees meer