Fietsparkeren

Haal uw fiets op tijd uit de stalling

Staat uw fiets al lange tijd – sinds de coronamaatregelen – aaneengesloten in een van de fietsenstallingen rond Leiden Centraal? Dan heeft u tot en met vrijdag 17 juni om deze weg te halen. Daarna haalt de gemeente deze fietsen weg om ruimte te maken in de stallingen. Voor de overige fietsen geldt vanaf 1 juni weer de maximale stallingstermijn van 14 dagen.

In Leiden gebruiken veel mensen de fiets. Heel goed want dat houdt de stad bereikbaar en de lucht schoon. De gemeente investeert in parkeervoorzieningen voor de fiets.

De openbare rekken en stallingen voor de fiets zijn gratis, een aantal is bewaakt. Rond Leiden Centraal geldt Fiets weg: fietsen moeten in de rekken staan, anders worden ze weggehaald. In de binnenstad zijn op zaterdag pop-up-fietsenstallingen te vinden: tijdelijke rekken die ’s avonds weer worden weggehaald. 

In Leiden gaat het nodige veranderen voor auto- en fietsparkeren. Wilt u weten wat en waarom? Bezoek de website Anders Parkeren en bekijk de informatie per doelgroep en thema.

Afbeelding van fietsenstalling Lorentz met rechts afgebeeld een man die zijn buitenmodelfiets komt stallen.