Meerburg

De wijk Meerburg is in ontwikkeling. De komende jaren werken de gemeente en woningbouwcorporaties Portaal en de Sleutels samen aan de herontwikkeling van de Rivierenbuurt. Daarnaast wordt in een groot deel van Meerburg het riool vervangen en krijgt de openbare ruimte tegelijkertijd een opknapbeurt (project Hart van Meerburg).

In de omgeving van de wijk vinden veel ontwikkelingen plaats. Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt de Hoge Rijndijk van gevel tot gevel opnieuw ingericht, het asfalt wordt vervangen en waar mogelijk wordt groen toegevoegd. 

Bekijk hier de afbeelding met het overzicht van alle projecten in de wijk.

Meer informatie

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 071.

Deelproject(en):

Wijkenvisie RoMe

De wijkbewoners van Meerburg-Roomburg hebben een wijkenvisie gemaakt. Deze wijkvisie is een inspiratiebron, waarbij de wijkverenigingen van Meerburg en Roomburg, Stichting Mooi Matilo, RK-Zorgcentrum Roomburgh, Libertas Leiden en de gemeente samen werken om dit toekomstbeeld waar te maken.

Hart van Meerburg

De riolering in een groot deel van Meerburg is na bijna zestig jaar aan vervanging toe. Voor de werkzaamheden onder...

Herinrichting Hoge Rijndijk

De gemeente Leiden wil de verkeersveiligheid op de Hoge Rijndijk verbeteren en start een project om de straat opnieuw in...

Herontwikkeling Rivierenbuurt

Woningcorporaties Portaal en de Sleutels onderzoeken de mogelijkheden van het slopen van een deel van hun woningen in de Rivierenbuurt....