Hof36

Deelproject van Lammenschansdriehoek

In de zuidwestpunt van de Lammenschansdriehoek komt HOF36, een duurzaam woningbouwproject. Het gaat om een appartementencomplex van 444 appartementen met gemengde ruimtes op de begane grond. Er komen 205 parkeerplaatsen. Er komt een aanpassing van de huidige ontsluiting binnen en rondom het plangebied.

Architectenbureau Gensler uit Londen heeft het woningbouwproject ontworpen, in samenwerking met het Nederlandse Inbo. Zinc Real Estate is de ontwikkelaar van het gebouw. Het plangebied ligt tussen de Lammenschansweg, de Kanaalweg (met aangrenzende groenstrook), het kantoorgebouw Lammenschansweg 144 en de Lammenschansweg 138e in.

De bedrijfsbestemming rondom het complex is veranderd, zodat woningbouw op deze plek mogelijk is. Alleen bedrijven met een lagere milieucategorie mogen zich er vestigen. De verandering in het bestemmingsplan is vastgesteld. 

Hoogste punt bereikt en verhuur gestart

In april 2022 is de aannemer, De Vries en Verburg, gestart met de bouw van de vijf verschillende bouwblokken. In maart 2023 is het hoogste punt bereikt. De oplevering van alle 444 hoogwaardige, duurzame huurappartementen, parkeergarage en groene daktuin is medio 2024. Er komen sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen met een woninggrootte tussen 40 en 96 m2. De meeste appartementen hebben een privé buitenruimte naast de gemeenschappelijke groene daktuin ‘HOF36’. De verhuur van de appartementen is inmiddels van start gegaan via de website van Hof 36.

Planning

Oplevering

medio 2024

Meer informatie

Contact

Wilt u de voortgang volgen? Meld u aan voor het Stadsnieuws Leiden. In deze nieuwsbrief houden wij u wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws. Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

U kunt ook contact opnemen met het projectteam via lammenschansdriehoek@leiden.nl.

Documenten

Hoofdproject:

Lammenschansdriehoek

De Lammenschansdriehoek is volop in ontwikkeling. De nieuwbouwplannen zijn in verschillende fases.