Zirro en Schouls

Deelproject van Lammenschansdriehoek

Bouwende ontwikkelaar Ten Brinke Group is bezig met het uitwerken van nieuwbouwplannen op de voormalige locatie van Zirkzee Wonen en Slapen en de Renault dealer. Dit is het project Zirro. Ook de voormalige locatie van aannemersbedrijf Schouls gaat ten Brinke ontwikkelen.

Appartementencomplexen

Het plan is om op de locatie langs de Lammenschansweg 138 en het aannemersbedrijf Schouls aan de Kanaalweg twee appartementencomplexen te ontwikkelen. De wens is om in totaal maximaal 780 woningen te maken en daarnaast ruimte voor commerciële en maatschappelijke functies als bijvoorbeeld een gezondheidscentrum. De commerciële ruimte onder Schouls krijgt in de punt van het gebouw een dubbele hoogte zodat buurtgebonden daghoreca mogelijk is. De woningen bestaan uit 30% sociale huur en 20% middeldure huur. De andere 50% is vrije sector huur.

Er komen inpandige parkeergarages. Beide plannen krijgen een groene binnentuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De binnentuin van Zirro wordt verbonden met de nieuwe openbare ruimte. Deze wordt met veel aandacht voor leefbaarheid, ontmoeting, groen en water ingericht.

Deze projecten brengen de Lammenschansdriehoek weer een stuk dichter bij het doel om er een levendige stadswijk van te maken.

De bouw van zowel Schouls als Zirro kan in het tweede kwartaal van 2024 van start met een bouwtijd van circa 2 jaar.

Planning

Start bouw

2e kwartaal 2024

Oplevering

2026

Meer informatie

Contact

Wilt u de voortgang volgen? Meld u aan voor het Stadsnieuws Leiden. In deze nieuwsbrief houden wij u wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws. Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

U kunt ook contact opnemen met het projectteam via lammenschansdriehoek@leiden.nl.

Documenten

Hoofdproject:

Lammenschansdriehoek

De Lammenschansdriehoek is volop in ontwikkeling. De nieuwbouwplannen zijn in verschillende fases.