Omega en Kappa

Deelproject van Lammenschansdriehoek

Aan de Lammenschansweg komt één wooncomplex dat bestaat uit twee bouwdelen. GREEN Real Estate ontwikkelt het deel dat nu nog parkeerterrein is. Kempeneers ontwikkelt het gedeelte waar onder andere Leen Bakker zat.

Samen één bouwblok

Plan Omega en Kappa is één bouwblok met twee ontwikkelaars: GREEN en Kempeneers. Kempeneers houdt de bouwperiode zo kort mogelijk door het plan mee te laten nemen als uit te werken bestemming bij het bestemmingsplan van GREEN. Dit uitwerkingsplan Lammenschansweg – Kappa en de omgevingsvergunning zijn vastgesteld. 

Plan Omega en Kappa wordt één gebouw. Twee ontwikkelaars bouwen zo integraal mogelijk door gebruik te maken van eenzelfde architect: Kolpa Architecten. Kolpa is ook de architect van de Alphatoren en Kanaalpark 141. De twee bouwdelen gaan hiermee qua architectuur één geheel vormen. Er komt een gezamenlijke parkeergarage en een gemeenschappelijke daktuin. Daarnaast wordt de nieuwe openbare ruimte rondom het plangebied met veel aandacht voor leefbaarheid, groen en water ingericht.

GREEN

Op de plek van het parkeerterrein naast de Kwikfit komt het deel van ontwikkelaar GREEN Real Estate B.V. Dit worden 114 appartementen waarvan ca. 60 vrije sector koop- en 54 huurappartementen. De koopappartementen zijn tussen de 60 m² tot 100 m² groot en de huurappartementen tussen de 45 m² tot 80 m². Onder het gebouw komt naast de gezamenlijke parkeergarage ook een inpandige fietsenberging en 635 m2 aan commerciële ruimten langs de Lammenschansweg.  

Kempeneers

Ontwikkelaar Kempeneers heeft besloten hun locatie te gaan ontwikkelen binnen de mogelijkheden die de Ontwikkelstrategie daarvoor geeft. Er komt 540 m2 aan commerciële en maatschappelijke ruimte en er komen 161 huurwoningen:

  • 49 woningen in de sociale huur 
  • 70 woningen vrije sector huur
  • 42 woningen hogere huurklasse

Het plan Kappa vormt, samen met het naastgelegen plan Omega, een belangrijk deel van de stedenbouwkundige grens van de Lammenschansdriehoek. De uitstraling van het gebouw is qua uitstraling perfect op beide plannen afgestemd, maar de invulling is per ontwikkelplan anders.

Planning

Omega

Start bouw

2e kwartaal 2024

Oplevering

1e kwartaal 2027

Kappa

Start bouw

2e kwartaal 2024

Oplevering

1e kwartaal 2027

Meer informatie

Contact

Meer weten over het project? Meld u aan voor het Stadsnieuws Leiden. In deze nieuwsbrief houden wij u wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws. Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

U kunt ook contact opnemen met het projectteam via lammenschansdriehoek@leiden.nl.

Hoofdproject:

Lammenschansdriehoek

De Lammenschansdriehoek is volop in ontwikkeling. De nieuwbouwplannen zijn in verschillende fases.