De Mors

De wijk De Mors (Transvaalbuurt, Lage Mors en Hoge Mors) is in ontwikkeling. De komende jaren worden er woningen gebouwd en wordt de openbare ruimte anders ingericht. Daarnaast wordt het riool vervangen en zal De Mors in 2035 aardgasvrij zijn.

Projecten in de Mors

Om alle ontwikkelingen goed op elkaar af te kunnen stemmen, wat goed is in de wijk te behouden en waar dat gewenst is te verbeteren, is er een toekomstplan voor De Mors gemaakt. Dit noemen we een ontwikkelperspectief en staat bij ‘documenten’. Daar kunt u het downloaden.  

Blijf op de hoogte

U ontvangt vanzelf informatie over projecten die bij u in de buurt spelen. Daarnaast kunt u:

  • Regelmatig deze webpagina bekijken
  • Een abonnement nemen op Stadsnieuws, de online nieuwsbrief van de gemeente Leiden (kies optie ‘De Mors’)
  • Berichtgeving volgen op Facebook, Linkedin, X (voorheen Twitter) en het nieuws en publicaties van de gemeente.

Meer informatie

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 071.

Documenten

Deelproject(en):

Turkoois

Turkoois is de naam voor het nieuwbouwproject aan de Turkooislaan 131. Op deze plek komen 135 woningen, waarvan het grootste...

Werninkterrein

Het Werninkterrein ligt tussen de Rijn, het spoor en het bedrijventerrein Amphoraweg en was ooit een bedrijventerrein. Het terrein is al een tijd niet meer in gebruik als betoncentrale en wordt nu ontwikkeld tot een nieuwe woonwijk.

Opaalstraat

Aan de Opaalstraat komt een gasloos gebouw met ongeveer 107 appartementen. De helft zijn sociale huurwoningen, de rest middeldure huur- of koopwoningen.

Verbeekstraat

De Verbeekstraat in De Mors, inclusief Plesmanlaan 100, gaat de komende jaren veranderen, van kantorenlocatie tot aantrekkelijk woongebied met een...

Vondelkwartier

Het Vondelkwartier ligt tussen de Plesmanlaan, Heerema/Mercedes, het spoor, PC Hooftlaan, Vondellaan, Gerard Brandtstraat en Vossiusplein. In dit gebied worden woningen gebouwd.

Westerpoort

Het gebied Westerpoort ligt tussen de Plesmanlaan, de Haagse Schouwweg, buitenplaats en begraafplaats Rhijnhof en de A44 in. Van dit gebied wil de gemeente, samen met de vastgoedeigenaren van de gebouwen die er nu al staan, een nieuwe, aantrekkelijke en duurzame stadswijk maken.

Plesmanlaan 100

De locatie Plesmanlaan 100 (hoek Plesmanlaan/Haagse Schouwweg) is in eigendom van Urban Interest vastgoed. Urban Interest wil van het kantoorgebouw dat nu leegstaat, woningen maken.