Zoeterwoudsesingel - snoeien bomen (2024-026)

1 februari 2024, 05:59

Met deze brief informeren we u over de snoeiwerkzaamheden aan de bomen langs de Zoeterwoudsesingel die binnenkort plaatsvinden. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen?

We gaan de bomen, die langs de Zoeterwoudsesingel ter hoogte van huisnummer 1a tot en met huisnummer 28 staan, snoeien. Dit houdt in dat we het dode hout verwijderen, gebroken takken verwijderen, maar ook de (te) laag hangende takken snoeien zodat het langsrijdend verkeer hier geen hinder van ondervindt.

Wanneer gaan we dit doen?

De werkzaamheden starten op maandag 19 februari. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met donderdag 22 februari. Door het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden vinden plaats op de rijbaan. Het is van belang om zowel het openbaar vervoer als de hulpdiensten doorgang te verlenen, hiervoor hebben we de ruimte van de parkeerplaatsen nodig.

Over de gehele lengte van de Zoeterwoudsesingel zal er een parkeerverbod gelden, dit wordt aangegeven d.m.v. borden. Op de borden zal duidelijk leesbaar zijn ‘van en tot wanneer’ de parkeerplaatsen vrij dienen te zijn. Er wordt geen gebruik gemaakt van het trottoir, uw woning blijft ten allen tijden bereikbaar.

Overlast

De werkzaamheden gaan gepaard met geluidshinder. We doen ons uiterste best het geluid te minimaliseren, maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Omgeving

Het werkterrein kan een gevaarlijke plek zijn voor kinderen. Wilt u hier rekening mee houden en (uw) kinderen hierop wijzen?

Heeft u vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, tel. 14 071 – keuze 4 (maandag t/m vrijdag 9:00 – 17:00 uur). Of gebruik het formulier op www.leiden.nl/contact

Heeft u vragen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden neem dan contact via bovenstaand telefoonnummer en laat een terugbelverzoek achter voor Richard Reumerman, directievoerder van de gemeente Leiden.

Sander de Jeu

Projectcoördinator Cluster Beheer