Steenstraat - asfalteren (2024-067)

14 maart 2024, 13:02

Met deze brief informeren we u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden op de Steenstraat. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Dit gaan we doen

De bovenste laag asfalt van een deel van de Steenstraat is versleten en aan vervanging toe. Voordat we het nieuwe asfalt aanbrengen, gaan we het oude asfalt verwijderen. Het gaat om het stuk vanaf de Rijnsburgerbrug tot aan het Lido Theater.

Start werkzaamheden

Omdat de Steenstraat overdag erg druk is, werken we voornamelijk in de avond en nacht.

De werkzaamheden nemen per locatie enkele uren in beslag. Omdat we de werkzaamheden combineren en op meerdere locaties in de stad werken, is niet precies aan te geven hoe laat bij u in de buurt wordt gewerkt.

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd:

  • De avond van maandag 20 maart vanaf 00.00 uur, verwijderen asfaltverharding. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot uiterlijk 05.00 uur.
  • De avond van dinsdag 21 maart vanaf 00.00 uur, aanbrengen asfaltverharding. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot uiterlijk 05.00 uur.

Door het weer of andere onverwachte omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Het werkgedeelte van de Steenstraat is tijdens de werkzaamheden in de avond en nacht afgesloten voor al het verkeer. De omleiding wordt met borden aangegeven. Dit is ook afgestemd met Arriva. Bij calamiteiten hebben hulpdiensten altijd vrije doorgang.

Overlast

De werkzaamheden gaan samen met geluidshinder. We doen ons uiterste best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, telefoonnummer 14 071 – keuze 4 (maandag tot en met vrijdag 9.00-17.00 uur) of stuur een e-mail naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,
Wilco van der Burg

Projectcoördinator Cluster Beheer