Stationsplein - asfalteren (2024-068)

14 maart 2024, 13:05

Met deze brief informeren we u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden op het Stationsplein. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Dit gaan we doen

De bovenste laag asfalt van het Stationsplein is versleten en aan vervanging toe. Voordat we het nieuwe asfalt aanbrengen, gaan we het oude asfalt verwijderen. Het gaat om het gedeelte vanaf de Aldi tot aan de uitrit van het busstation.

Start werkzaamheden

Omdat het Stationsplein overdag erg druk is, werken we voornamelijk in de avond en nacht. De werkzaamheden starten op woensdag 20 maart. Vanaf dan worden er 2 avonden/nachten van 22.00 uur tot 05.00 uur gewerkt.

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd:

  • De avond van woensdag 20 maart vanaf 22.00 uur, verwijderen asfaltverharding. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot uiterlijk 05.00 uur.
  • De avond van donderdag 21 maart vanaf 22.00 uur, aanbrengen asfaltverharding. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot uiterlijk 05.00 uur.

Door het weer of andere onverwachte omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Het werkgedeelte van het Stationsplein is tijdens de werkzaamheden in de avond en nacht afgesloten voor al het verkeer. De omleiding wordt met borden aangegeven. Dit is ook afgestemd met Arriva. De omleiding van de bus kunt u vinden op de haltes en via www.arriva.nl/plan-je-reis/storingen-werkzaamheden. Bij calamiteiten hebben hulpdiensten altijd vrije doorgang.

Overlast

De werkzaamheden gaan samen met geluidshinder. We doen ons uiterste best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, telefoonnummer 14 071 – keuze 4 (maandag tot en met vrijdag 9.00-17.00 uur) of stuur een e-mail naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,
Wilco van der Burg

Projectcoördinator Cluster Beheer