Start inkoopactie isolatie en zonnepanelen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
6 februari 2024, 12:10

Gemeente Leiden start deze week een advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie. Dat doet de gemeente net als vorig jaar samen met ‘Winst uit je woning’. De actie loopt tot en met 31 maart en is bedoeld voor woningeigenaren van een grondgebonden woning in Leiden.

De gemeente Leiden helpt inwoners graag bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Isolatie van het huis en zonnepanelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat inwoners minder (fossiele) energie verbruiken. Daarmee verlagen huiseigenaren hun energierekening. En dragen zij bij aan een duurzame toekomst. Winst uit je woning organiseert al dertien jaar inkoopacties en werkt samen met zo’n honderd gemeenten.

Wethouder Yvonne van Delft (Energie): “Vorig jaar hebben we deze inkoopactie voor het eerst georganiseerd. Toen deden honderden Leidenaren mee. We zien dat veel mensen hun woning graag willen verduurzamen, maar niet goed weten hoe ze dat kunnen aanpakken. Met deze inkoopactie helpt Winst uit je woning Leidenaren met het aanvragen van offertes en subsidies. Op deze manier kunnen mensen makkelijker hun woning verduurzamen. Dat is goed voor de portemonnee en het klimaat.”

Ontzorgen en advies op maat

Om geïnteresseerde bewoners zoveel mogelijk te helpen stelt Winst uit je woning op maat gemaakte adviezen en offertes samen. Zo hoeven bewoners niet zelf op zoek te gaan naar onafhankelijk advies en geen prijzen en aanbieders te vergelijken. Dat wordt helemaal uit handen genomen.

Voor wie?

Inwoners komen in aanmerking voor deze inkoopactie als zij voldoen aan alle onderstaande voorwaarden:

  • U bent de eigenaar én bewoner van uw woning.
  • U hebt een grondgebonden woning.
  • U bent geen lid van een Vereniging van Eigenaren (VVE).

Wat kan er gekocht worden?

Afhankelijk van de woning kunnen woningeigenaren de volgende producten aanschaffen: zonnepanelen, isolerend glas, vloerisolatie, muurisolatie en een warmtepomp. Door de inkoop op grote schaal zijn de voorwaarden en prijzen goed. Per maatregel wordt door Winst uit je woning een bedrijf geselecteerd na een uitvraag. Tijdens de uitvraag moeten deze bedrijven voldoen aan strenge voorwaarden, zodat de deelnemers zeker weten dat de uitvoerende bedrijven een juiste prijs-kwaliteitverhouding kunnen aanbieden. Dat bespaart je als woningeigenaar tijd en uitzoekwerk.

Meer informatie en aanmelden

Op dinsdag 27 februari om 19.30 uur organiseren de gemeente en Winst uit je woning een online informatieavond over de inkoopactie, de duurzame maatregelen en financieringsmogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen bovendien al hun vragen stellen aan de experts van Winst uit je woning. Voor de inkoopactie kunnen inwoners zich vrijblijvend aanmelden tot en met 31 maart 2024 via www.winstuitjewoning.nl/Leiden/inkoopactie.

Isolatieoffensief

In het najaar volgt vanuit de gemeente nog een isolatiesubsidie voor woningeigenaren van grondgebonden woningen met een lagere WOZ-waarde. Deze actie is bedoeld voor mensen die de isolatiemaatregelen niet zelf kunnen betalen. Deze actie en de inkoopactie van Winst uit je woning komen voort uit het isolatieoffensief dat vorig jaar is gestart. Een andere actie van het isolatieoffensief is het mobiele energiepunt dat vanaf maart 6 zaterdagen op verschillende locaties in Leiden staat. En er volgt nog een speciaal informatieloket voor VVE’s.