Rijnsburgerweg vanaf 21 oktober afgesloten voor verkeer

7 oktober 2024, 13:10

De Rijnsburgerweg is vanaf 21 oktober van 7.00 uur tot en met zondag 17 november 2024 in beide rijrichtingen afgesloten ter hoogte van de kruising Warmonderweg, Nachtegaallaan en Leidsestraatweg. Bij de kruising wordt een nieuwe riolering aangelegd.

Omleidingen voor autoverkeer

De rijbaan Warmonderweg vanuit Oegstgeest richting de Leidsestraatweg blijft open. De Rijnsburgerweg in de richting Leiden in en Leiden uit wordt afgesloten. Autoverkeer rijdt om via de Endegeesterstraatweg – Wassenaarseweg of via de Hofdijck – Oegstgeesterweg. Borden geven de omleidingsroute aan tijdens de werkzaamheden. U kunt alle verkeersinformatie vinden op deze website. Gebruik hiervoor de zoekterm ‘Rijnsburgerweg’ en de datum 21-10-2024.

Omleiding fietsers

De Rijnsburgerweg is ter hoogte van de kruising ook voor fietsers afgesloten. Zij worden omgeleid via de Nachtegaallaan, Merelstraat en Lijsterstraat. Fietsers Leiden uit worden omgeleid via de Johan de Wittstraat, Van Oldenbarneveltstraat en de  Warmonderweg.

Omleiding bussen

Buslijnen 20, 21 en 50 rijden tijdens de werkzaamheden een andere route. Kijk op de website van Arriva voor meer informatie.

Inzet verkeersregelaars

Om het werk veilig te laten verlopen en de doorgang van het verkeer en hulpdiensten goed te kunnen regelen, staan er op diverse plekken rond de afsluiting verkeersregelaars.

Planning van de werkzaamheden

De aannemer en de gemeente hebben de werkzaamheden zorgvuldig voorbereid om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Het zou kunnen dat we onder het asfalt van de kruising zaken tegenkomen die vooraf niet te voorzien waren. Dit en het weer kan zorgen voor vertraging in de planning.

Meer informatie

Op de projectpagina Wijken klaar voor de toekomst leest u meer over het vernieuwen van het riool.