Pasteurstraat / Schapenwei - herbestraten (2024-039)

Dit nieuwsbericht is verlopen.
21 februari 2024, 16:45

Met deze brief informeren we u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden in de Pasteurstraat. Hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Wat gaan we doen

De rijbaan van de Pasteurstraat is verzakt. Daarom gaan we de rijbaan van de Pasteurstraat vanaf de Joulestraat tot en met de kruising Musschenbroekstraat opnieuw bestraten. Het kruispunt Schapenwei met de Nieuwe Koningstraat nemen we ook mee. Om de snelheid in de Schapenwei en Joulestraat te beperken gaan we hier drempels plaatsen.

Deze werkzaamheden doen we zoveel mogelijk met hergebruik van het aanwezige materiaal. Maar kapot materiaal vervangen we voor nieuw.

Start werkzaamheden

Om de bereikbaarheid zoveel mogelijk te behouden werken we in fases;

  • We starten op maandag 4 maart in de Schapenwei en Joulestraat aan de drempels en de kruising. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot en met vrijdag 8 maart.
  • Vanaf maandag 11 maart werken we aan de rijbaan van de Pasteurstraat. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot en met vrijdag 29 maart.

Door het weer of andere onverwachte omstandigheden kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Tijdens de werktijden (7.00 – 16.00 uur) kan er hinder ontstaan maar uw woning blijft bereikbaar.

Bij de werkzaamheden aan de rijbaan wordt het verkeer omgeleid door de wijk met borden.

Voor de werkzaamheden aan het kruispunt van de Pasteurstraat met de Musschenbroekstraat wordt het verkeer omgeleid via de Singel. Houd er rekening mee dat dit extra tijd kost.

Parkeren

Omdat de weg volledig wordt afgesloten vragen we uw auto op een andere plek te parkeren. Hiervoor worden parkeerverboden geplaatst. De parkeergarage van het appartementencomplex blijft bereikbaar.

Overlast

De werkzaamheden gaan samen met geluidshinder. We doen ons uiterste best het geluid te minimaliseren, maar u krijgt ongetwijfeld iets mee van de werkzaamheden.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief?

Bel dan met de gemeente Leiden, telefoonnummer 14 071 – keuze 3 (maandag tot en met vrijdag 9.00-17.00 uur) of stuur een e-mail naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

W. van der Burg

Projectcoördinator Cluster Beheer