Meer dan 100 Vertrouwens Contact Personen (VCP’s) bij Leidse Sportverenigingen

8 maart 2024, 12:04

Afgelopen week hebben acht vrijwilligers succesvol hun opleiding tot Vertrouwens Contact Persoon (VCP) afgerond. Met deze toevoeging is het aantal actieve VCP’s binnen de sportclubs gestegen tot honderd. Deze honderd VCP’s ondersteunen nu 45 sportverenigingen in Leiden.

De gemeente Leiden vindt het belangrijk dat iedereen in Leiden kan sporten en bewegen en dat iedereen zich veilig voelt op zijn of haar sportclub. Daarom investeert de gemeente in de opleiding Vertrouwens Contact Personen.

Wat doen Vertrouwens Contact Personen?

De Vertrouwens Contact Personen staan klaar voor slachtoffers, beschuldigden en andere melders die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag in de sport. Daarnaast ondersteunen ze het bestuur bij het voorkomen van dergelijk gedrag.

De deelnemers aan deze opleiding kwamen deze keer van verschillende sportverenigingen, waaronder Aquamania, BC Merenwiek, IVN, Asopos, Panic Leiden, Studenten Duikvereniging, Studenten Alpinisme Club en SKC.

Interesse en aanmelden

De volgende opleiding vindt plaats in het tweede kwartaal van 2024 en duurt twee avonden. De opleiding is gratis, en geïnteresseerden kunnen zichzelf aanmelden door een e-mail te sturen naar r.vandergeest@leiden.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website www.sportstadleiden.nl.