Knooppunt Leiden Centraal - Denk mee (2024-001)

Dit nieuwsbericht is verlopen.
4 januari 2024, 17:16

In de komende jaren maken we plannen voor Knooppunt Leiden Centraal in het stationsgebied. De plek waar bus, trein, fiets en auto samenkomen en waar mensen van de ene op de andere vorm van vervoer kunnen overstappen. Door de groei van het aantal inwoners en banen in de stad en de regio, groeit het aantal reizigers flink. Daar is Knooppunt Leiden Centraal nog niet klaar voor. Ook nu al geven inwoners en reizigers aan dat het een stuk beter kan. We onderzoeken de komende jaren wat er nodig is om het knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Het stationsgebied moet straks een fijne plek zijn voor reizigers, bewoners en werknemers met een goed werkend Knooppunt Leiden Centraal. 

Denkt u mee?

Wat voor ideeën, vragen of aandachtspunten heeft u als u denkt aan Knooppunt Leiden Centraal? We nodigen u uit om de komende jaren met ons mee te denken. We starten met twee online informatiebijeenkomsten. Daarin vertellen we u meer over het onderzoek én hoe u kunt meedenken. Ook kunt u uw vragen stellen. Voor deze online informatiebijeenkomst hebben we twee momenten gepland. U kunt zelf kiezen wanneer u wilt deelnemen. In de week na de online informatiebijeenkomsten volgt er een fysieke meedenkbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zijn we vooral benieuwd naar de ideeën en aandachtpunten die u heeft voor de toekomst van Knooppunt Leiden Centraal. In de laatste week van januari organiseren we ook nog twee wandelingen door het projectgebied waarin we samen kijken waar en wat er beter kan.

Planning bijeenkomsten

Online bijeenkomsten

Fysieke meedenkbijeenkomst

Stationsgebied wandelingen

Dinsdag 16 januari
19:30 – 20:30 uur

Dinsdag 23 januari
19:30 – 21:00 uur

Plaats: Golden Tulip, Schipholweg 3, Leiden

Woensdag 31 januari
16:00 – 17:00 uur

Plaats: Stationsplein 11

Donderdag 18 januari
19:30 – 20:30 uur

 

Woensdag 31 januari
19:30 – 20:30 uur

Plaats: Stationsplein 11

Aanmelden en op de hoogte blijven

Via doemee.leiden.nl/knooppuntleidencentraal kunt u zich aanmelden voor de bijeenkomsten. Hier vindt u ook de link voor de online bijeenkomsten. Dit is ook de website waar u meer informatie vindt over het project en het participatieproces. En waar u online een idee of aandachtspunt kunt achterlaten.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze brief? Neem dan contact op met Len Hazeleger, omgevingsmanager Knooppunt Leiden Centraal, telefoonnummer 06 – 51 54 37 34 of e-mailadres l.hazeleger@leiden.nl.

Met vriendelijke groet,

Huib van der Kolk
Projectmanager Knooppunt Leiden Centraal