Joseph Haydnlaan - planning werkzaamheden pleintje (2024-082)

25 maart 2024, 09:50

Eind vorig jaar stonden we met elkaar in wind en regen op het pleintje aan de Joseph Haydnlaan. We spraken met elkaar over de huidige inrichting en wensen over de toekomstige inrichting. Deze wensen zijn door onze ontwerper mee genomen in een nieuw ontwerp.

Met het bespreken van het nieuwe ontwerp in de organisatie bleek dat er een kans ligt om de bredere omgeving van het plein mee te nemen. De riolering in jullie wijk gaat in de komende jaren op de schop. Met de vervanging van het riool gaan grote gedeelten van de omgeving open, en het idee is om het weer zo groen mogelijk terug te brengen. Daarbij kan dus bijvoorbeeld makkelijker het probleem van wateroverlast bij de toestellen in één keer worden opgelost.

Door een gedeelte van de riool opwerpopgave naar voren te halen, denken we een beter en groter verschil te kunnen maken ten opzichte van ons huidige ontwerp.

Maar, dat betekent wel uitstel. En we vinden het jammer dat we nu niet direct aan de slag kunnen. Maar we denken wel dat, door het met een jaar op te schuiven, er meer winst is te behalen.

In het voorjaar van 2025 nodigen we jullie uit voor een bijeenkomst voor een gesprek over de mogelijkheden van het pleintje en de omgeving er om heen. En we mikken er op dat we dan eind 2025 het nieuwe ontwerp kunnen uitvoeren.

Nog vragen?

Ik kan me voorstellen dat bovenstaande vragen oproept. Mocht er behoefte zijn om hierover in gesprek te gaan, dan kun je mij bellen op: 06 – 21 82 53 15.

Mocht er in de aankomende maanden vragen op komen over de planning, bijeenkomsten en uitvoering, dan kun je het beste een mail sturen aan Francis Nauman, omgevingsmanager, f.nauman@leiden.nl.

Met vriendelijke groet,

Ronald van der Steen
Projectleider Samen aan de Slag