Alexandrine Tinneplein - vergroenen (2024-022)

29 januari 2024, 13:34

Met deze brief willen we u informeren dat binnenkort het Alexandrine Tinneplein wordt vergroend. Dit houdt in dat er werkzaamheden gaan plaatsvinden, hieronder leest u wat dit voor u betekent.

Dit gaan we doen

Op het Alexandrine Tinneplein, ter hoogte van huisnummer 96, gaan we een deel van de bestrating vervangen voor groen. Er worden nieuwe plantvakken gemaakt en herbestrating doen we zoveel mogelijk met hergebruik van het aanwezige materiaal. Kapot materiaal vervangen we uiteraard voor nieuw. Ook zal er een nieuwe boom worden geplant.

Start werkzaamheden

De werkzaamheden starten op maandag 5 februari. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 16 februari. De planning ziet er als volgt uit:

  • Maandag 5 februari starten we met het verwijderen van bestrating op de plek waar de nieuwe plantvakken worden gemaakt. De nieuwe contouren van de plantvakken worden zichtbaar gemaakt.
  • In diezelfde week zal het zand worden vervangen door nieuwe grond, dit ten behoeve van de nieuwe beplanting. Deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 9 februari.
  • Vanaf maandag 12 februari gaat de aannemer de nieuwe planten in de plantvakken aanbrengen.
  • Op vrijdag 16 februari zullen de werkzaamheden zijn afgerond.

Door het weer of andere onverwachte omstandigheden, kan de uitvoering van de planning afwijken.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is uw woning bereikbaar. Een deel van het Alexandrine Tinneplein gaan we gebruiken voor de opslag van materiaal en werkvoertuigen. Dit zal binnen de werkgrenzen plaatsvinden.

Overlast

De werkzaamheden gaan samen met geluidshinder. We doen ons uiterste best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze brief? Bel dan met de gemeente Leiden, telefoonnummer 14 071 – keuze 3 (maandag tot en met vrijdag 9.00 – 17.00 uur) of stuur een email naar WT@leiden.nl

Met vriendelijke groet,

Sander de Jeu
Projectcoördinator Cluster Beheer