2e Binnenvestgracht - extra fietsrekken (2024-137)

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 juni 2024, 10:24

Om ruimte te maken voor voetgangers op de 2e Binnenvestgracht plaatsen we extra fietsrekken. Dit doen we om het probleem van geparkeerde fietsen op de stoep te verminderen.

Begin januari kregen omwonenden een brief waarin wij u vroegen op DoeMee uw keuze te maken uit de twee ontwerpen.

Uitslag DoeMee

Het ontwerp met ruimte tussen de fietsenrekken om te kunnen oversteken, kreeg de meeste stemmen. Dit ontwerp is verder onderzocht en uitgewerkt.

Definitief ontwerp

Onderzoek heeft helaas uitgewezen dat het planten van bomen niet mogelijk is. Het is bekend dat er kabels en leidingen in de ondergrond liggen, maar bij het graven van proefsleuven is gebleken dat deze anders lopen. Het verplaatsen van deze kabels en leidingen is zeer kostbaar, helaas is hiervoor geen geld beschikbaar. Om deze plek toch te vergroenen, plaatsen we vier robuuste heesters tussen de fietsrekken. Deze heesters belemmeren het zicht niet en kunnen tegen een stootje.

Vervolg

De werkzaamheden worden naar verwachting tussen juli en half augustus uitgevoerd.

Voetgangers moeten gedurende deze werkzaamheden langs de woningen kunnen lopen. Daarom mogen er geen fietsen tegen de gevels worden geparkeerd. Dit wordt door verkeersborden aangegeven. Voorafgaand aan de werkzaamheden worden tijdelijke fietsenrekken geplaatst. Bewoners en bezoekers kunnen hier straks hun fiets stallen. Dit wordt ook met borden aangegeven.

Informatie en vragen

Op DoeMee kunt u het definitieve ontwerp inzien. Meer informatie over het project ‘Ruimte op Straat’ en het fietsparkeren op de 2e Binnenvestgracht staat op gemeente.leiden.nl/ruimte-op-straat.

Hebt u vragen? Bel 14 071 – keuze 4 of mail naar ons projectteam via autoluw@leiden.nl.