(Y)ours campus

De (Y)ours campus ligt aan het nieuwe Omegaplein. Een bijzondere plek: het ligt op 5 minuten fietsen van de binnenstad, dichtbij NS station Leiden Lammenschans en naast Cronesteyn. Op deze campus zijn afgelopen jaren al diverse appartementengebouwen gebouwd.

Luchtfoto van de Lammenschansdriehoek met daarin projectlocatie (Y)ours
Luchtfoto van (Y)ours campus

Inrichting openbare ruimte

De inrichting van de openbare ruimte schiet op. Het campusterrein is ontworpen als een autoluw gebied in een tijd dat het aantal thuisbezorgingen nog zeer beperkt was. Inmiddels is het aantal bestelbusjes enorm toegenomen, tot ergernis van veel bewoners. De gemeente zoekt graag samen met de bewoners naar oplossingen om de overlast te beperken.

Oplossingen autoluw gebied

Er komen op een aantal strategische plekken extra laad- en losplekken aan de randen van de campus. En er wordt een verkeersbesluit voorbereid om van het gebied een officieel voetgangersgebied te maken, zodat handhavers voertuigen zonder ontheffing sneller kunnen beboeten. Ook is geconstateerd dat de afsluiting met de paaltjes niet optimaal werkt, zeker niet als er veel verhuisbewegingen zijn. Daarom wordt onderzocht of er een ANPR camera geplaatst kan worden aan de ingang bij de Lambdakade. Deze camera kan kentekens registreren en voertuigen zonder ontheffing een waarschuwing of zelfs een boete geven.

Meer informatie en contact

Meer weten over het project? Meld u aan voor het Stadsnieuws Leiden. In deze nieuwsbrief houden wij u wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws.

U kunt ook contact opnemen met het projectteam via lammenschansdriehoek@leiden.nl. Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

Interesse in huurwoningen? Bekijk direct het aanbod bij vb&t Verhuurmakelaars.