Kappa/Omega

Op de plek van Leen Bakker en het parkeerterrein ernaast komt één wooncomplex dat bestaat uit twee bouwdelen. GREEN Real Estate ontwikkelt het deel dat nu nog parkeerterrein is. Kempeneers ontwikkelt het gedeelte waar nu onder andere Leen Bakker zit.

De Lammenschansdriehoek met daarin de Omega- en Kappalocatie
Luchtfoto van de Omega- en Kappalocatie

Samen één bouwblok

Plan Omega en Kappa is één bouwblok met twee ontwikkelaars: GREEN en Kempeneers. Kempeneers houdt de bouwperiode zo kort mogelijk door het plan mee te laten nemen als uit te werken bestemming bij het bestemmingsplan van GREEN. Dit uitwerkingsplan Lammenschansweg - Kappa en de omgevingsvergunning zijn inmiddels vastgesteld. 

Plan Omega en Kappa wordt één gebouw. Twee ontwikkelaars bouwen zo integraal mogelijk door gebruik te maken van eenzelfde architect: Kolpa Architecten. Kolpa is ook de architect van de Alphatoren en Kanaalpark 141. De twee bouwdelen gaan hiermee qua architectuur één geheel vormen. Er komt een gezamenlijke parkeergarage en een gemeenschappelijke daktuin. Daarnaast wordt de nieuwe openbare ruimte rondom het plangebied met veel aandacht voor leefbaarheid, groen en water ingericht.

GREEN

Op de plek van het parkeerterrein tussen de KwitFit en Leen Bakker, komt het deel van ontwikkelaar GREEN Real Estate B.V. Dit worden 114 appartementen waarvan ca. 60 vrije sector koop- en 54 huurappartementen. De koopappartementen zijn ca. tussen de 60 m² tot 100 m² groot en de huurappartementen tussen de ca. 45 m² tot 80 m². Onder het gebouw komt naast de gezamenlijke parkeergarage ook een inpandige fietsenberging en 635 m2 aan commerciële ruimten langs de Lammenschansweg.  

Kempeneers

Ontwikkelaar Kempeneers heeft besloten hun locatie, waar nu nog Leen Bakker en de Used Tire Center zitten, te gaan ontwikkelen binnen de mogelijkheden die de Ontwikkelstrategie daarvoor geeft. Er komt 540 m2 aan commerciële en maatschappelijke ruimte en er komen 161 huurwoningen:

  • 49 woningen in de sociale huur 
  • 70 woningen vrije sector huur
  • 42 woningen hogere huurklasse

Het plan Kappa vormt, samen met het naastgelegen plan Omega, een belangrijk deel van de stedenbouwkundige grens van de Lammenschansdriehoek. De uitstraling van het gebouw is qua uitstraling perfect op beide plannen afgestemd, maar de invulling is per ontwikkelplan anders.

Meer informatie/contact

Voor meer informatie over het Omega plan, de planning en communicatie zie www.omega-leiden.nl

Meer weten over het project? Meld u aan voor het Stadsnieuws Leiden. In deze nieuwsbrief houden wij u wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws. Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel: 14 071.

U kunt ook contact opnemen met het projectteam via lammenschansdriehoek@leiden.nl