Stadskrant week 50
Artikelen deze week:
De Sumatrabrug, de brug die de Lage Rijndijk en Sumatrastraat verbindt met de Admiraalsweg op bedrijventerrein De Waard, krijgt een opknapbeurt. Komend weekend, van vrijdag 11 december 22 uur tot maandag 14 december 06 uur is de brug afgesloten voor al het wegverkeer.
De brug krijgt een nieuwe besturingsinstallatie en aandrijving. Dit verkleint de kans op storingen. Tijdens het grootste deel van de werkzaamheden blijft de brug open voor wegverkeer. Ook in de weekends van 8 tot 11 januari en van 15 tot 18 januari is de brug dicht voor wegverkeer.
Omleidingen
Autoverkeer kan in dit weekend niet van en naar het bedrijventerrein De Waard. Voor fietsers blijft het terrein wel bereikbaar via de doorgang tussen de Bontekoestraat en de Le Mairestraat. Ook ambulance, brandweer of politie kunnen indien nodig het terrein bereiken.
Meer informatie
Kijk op www.leiden.nl/bruggen.
Milieustraat gesloten tijdens afsluitingsweekends
Door de afsluiting van de Sumatrabrug is de Milieustraat op deze dagen niet bereikbaar voor auto’s. Daarom is de Milieustraat op de zaterdagen 12 december, 9 en 16 januari 2021 gesloten. Kringloopwinkel Het Warenhuis is op deze data wel geopend, maar alleen bereikbaar met de fiets.
Wie heeft een creatief, innovatief idee om een nieuw product uit afval- of materiaalstromen te maken om verspilling te voorkomen? Vraag dan subsidie aan.
Bewoners(organisaties), maatschappelijke organisaties en ondernemers(verenigingen) kunnen de subsidie circulair verwaarden aanvragen voor het realiseren van hun idee. Het maximaal toe te kennen bedrag aan één initiatief is € 15.000,-.
Slimmer en zuiniger
Wethouder Yvonne van Delft (Circulaire Economie): “In Leiden werken we toe naar een circulaire economie waarin afval niet meer bestaat. Om resultaten te behalen zijn we op zoek naar innovatieve, circulaire initiatieven van inwoners en stadspartners gericht op slimmer en zuiniger omgaan met materialen en grondstoffen die bijvoorbeeld worden gebruikt om producten te maken, gebouwen neer te zetten en daarnaast voor voedsel, verpakkingen, om energie op te wekken en vele andere zaken. En we zoeken initiatieven die gericht zijn op veel minder afval en verspilling en meer hergebruik. Door samen te werken met de stad willen we de circulaire economie versnellen.”
Aanvragen
Maak ook kans om uw idee te komen pitchen op woensdag 3 februari 2021. Vraag vóór zondag 10 januari de subsidie aan via www.leiden.nl/subsidiecirculairverwaarden.
Er volgt later in het jaar een tweede pitchronde, aanmelden daarvoor kan tot 10 september 2021.
Leiden zet in op schone vervoersvormen: lopen en fietsen maar zeker ook het openbaar vervoer.
Goed openbaar vervoer is een belangrijke voorwaarde voor de bouw van flink veel woningen in onze regio. Tot 2040 groeit de regio naar 400.000 mensen en ook de werkgelegenheid groeit. Leiden maakt zich hard voor goed openbaar vervoer in onze regio en die inspanningen betalen zich uit!
Leiden - Utrecht
Leiden is heel blij dat er onlangs door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor onze stad een aantal belangrijke besluiten zijn genomen. Vanaf december 2021 rijden er tussen 06.00 en 10.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur vier treinen per uur naar Utrecht. Onderzocht wordt of dat ook buiten de spits mogelijk is.
Leiden Centraal
Knooppunt Leiden Centraal is heel belangrijk voor Leiden. Een plek met veel groeimogelijkheden voor reizen, wonen en werken. Er zijn afspraken gemaakt om van het stationsgebied het visitekaartje van Leiden en omstreken te maken. Een onderdeel is verbeteren van de spoorlijn Dordrecht - Leiden.
R-netbus
Het Hoogwaardig Openbaar Vervoer met de R-netbus heeft alle aandacht. Er wordt hard gewerkt om de HOV-bus van Leiden naar Katwijk-Noordwijk in de volgende dienstregeling op te nemen. De bus rijdt dan over de Plesmanlaan in plaats van over de Rijnsburgerweg. Voor de langere termijn studeren we op hoe de HOV naar Zoetermeer uitgebreid kan worden.
Fietsparkeren
Veel mensen komen op de fiets naar het station. Het is fijn dat er extra middelen komen om nieuwe fietsparkeergarages rondom Leiden CS te onderzoeken.
Van maandag 7 december 2020 tot en met zondag 17 januari 2021 kunnen stemgerechtigde Leidenaren een ondersteuningsverklaring geven voor het referendumverzoek over het inrichtingsvoorstel wijksportpark Roomburgerpark.
Als er minimaal 5.000 geldige ondersteunende verklaringen zijn ingeleverd, kan de gemeenteraad besluiten tot het houden van een referendum over dit onderwerp. De vraag voor het eventuele referendum is: Bent u VOOR of TEGEN het raadsvoorstel ‘Inrichtingsplan wijksportpark Roomburgerpark’?
Ondersteuningsverklaring indienen
Ondersteuningsverklaringen kunnen digitaal - met uw DigiD - worden ingediend via www.leiden.nl/referendumverzoekroomburgerpark door het invullen van een formulier of door het plaatsen van een handtekening op een handtekeningenlijst op één van de zeven aangewezen locaties in Leiden.
Zeven locaties voor handtekeningen
Er zijn zeven locaties aangewezen waar handtekeningenlijsten beschikbaar zijn. Stemgerechtigde Leidenaren van 18 jaar en ouder kunnen een verklaring indienen. Neem uw paspoort, rijbewijs of ID-kaart (geldig). Namens iemand anders tekenen (via een machtiging) kan niet.
Let op: vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in publieke binnenruimten, waaronder deze zeven locaties.
Op maandagavond 14 december van 19.30 tot 21.00 uur organiseert de gemeente een digitale informatiebijeenkomst over de herontwikkeling van het Diamantplein en omgeving.
Tijdens deze avond presenteren wij het schetsontwerp voor de openbare ruimte van het Diamantplein. Daarnaast geeft de architect van Opaalstraat 1-5 een presentatie over het schetsontwerp voor deze locatie. Ook lopen we het besluitvormingsproces met u door.
Vragenrondes
We bieden u de ruimte om vragen te stellen aan de architect en aan de projectmanager en ontwerper van de gemeente. Dit kan tijdens een korte vragenronde na elke presentatie via de chat.
Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar diamantplein@leiden.nl. Aanmelden kan tot en met zondagavond 13 december.
Special Jaar van het dak
In het weekend is Marino Hogenhout nightlife-fotograaf. Tenminste, dat was hij voor de coronatijd. Dat de fotografie nu is weggevallen is stiekem wel even fijn, met twee kinderen en een voltijdbaan. “Sporten doe ik niet meer, dat doe ik al op het dak. Het is zwaar werk, maar ik haal er veel voldoening uit om elke dag weer een pand te voorzien van groene energie. Groene energie is belangrijk voor het klimaat en daarmee voor de toekomst van ons allemaal. We moeten echt met z’n allen van het gas af. Ik draag graag mijn steentje bij aan een betere wereld”. Marino Hogenhout - Installateur zonnepanelen bij Solar Leiden.
Een greep uit de dakdoeners we dit jaar interviewden voor jaarvanhetdak.nl. Eveline Botter, Bastiaan de Roo, Laure Remmerszwaal, Marco Roos, Tamara van Dijk, Dirk Roosendaal, Ckees van Oijen, Gebke van Gaal, Johan van Haasterecht.
2020 is het Jaar van het Dak - dat kan u niet ontgaan zijn. In een jaar tijd wilden we zoveel mogelijke bewoners en bedrijven informeren over de mogelijkheden van het dak om ze vervolgens te inspireren en te activeren om ermee aan de slag te gaan. Daarin zijn we meer dan geslaagd!
Samen vergroenden we vele vierkante meters Leids dak en plaatsten we een recordaantal nieuwe zonnepanelen. Honderden bewoners vroegen een gesprek met een dakcoach aan. En we waren het hele jaar zichtbaar in de stad. Maar dat bij elkaar opgeteld is misschien nog niet eens de grootste winst van het Jaar van het Dak.
Zaadjes
Naast alle zichtbare resultaten en lopende dakprojecten zijn er talloze zaadjes geplant - figuurlijk dan - op Leidse daken. Er zijn namelijk momenteel allerlei Leidenaren bezig prachtige plannen te maken voor hun daken. En dat is fantastisch, want elke vierkante meter stad die we beter benutten is er een. En op het dak, zo weten we inmiddels, liggen bovendien niet alleen kansen op het gebied van omgaan met klimaatverandering en het opwekken van energie, maar ook op het gebied van het creëren van extra leefruimte voor mens, plant en dier.
Dakdoeners en de dakvergroeners
De campagne, die de gemeente optuigde samen met PLNT en RAP Leiden, loopt nog door tot het einde van het jaar, maar we gebruiken deze twee pagina’s alvast om een klein beetje terug te blikken. De aandacht ligt hierbij niet louter op de vele bijzondere daken die tot leven zijn gebracht, maar vooral op alle mensen die dit mogelijk maken: de dakdoeners en de dakvergroeners. Zij zijn degenen die dit jaar hebben gepionierd, die de subsidies uitplozen, die in gesprek gingen met de buurt en die de stad enthousiast maakten over de mogelijkheden van het meest romantische plekje van je huis: het dak. Rest de vraag te stellen die we het hele jaar al stellen aan de stad, en die we ook in 2021 blijven stellen: wat doe jij op je dak?
Wethouder Fleur Spijker is een groot voorstander van het benutten van daken. Als portefeuillehouder duurzame verstedelijking, ruimte en wonen is dat ook niet zo gek, want het percentage onbenut dak-oppervlak in Leiden was (en is nog steeds) groot.
En dat oppervlak biedt mogelijkheden om stappen te zetten op weg naar een steeds duurzamere stad.
Ook op het gebied van wonen ziet Fleur Spijker mooie dingen gebeuren op Leidse daken.
"Leiden is een prachtige stad. Wie zou hier niet willen wonen? De vraag naar woningen in Leiden is groot en de ruimte is beperkt. Dan moet je soms creatief zijn. Bijvoorbeeld op het dak.”
Het creëren van compleet nieuwe woningen op bestaande daken is uiteraard niet de meest voor de hand liggende optie. Maar de leefruimte van bestaande woningen kan er wel relatief eenvoudig worden vergroot met - bijvoorbeeld - een dakopbouw.
“Een dakopbouw is zeker een goed optie. Sterker nog, het kan stijlvol, passend bij het karakter van de omgeving en bovendien bijdragen aan het verduurzamen van de woning. Op die manier kunnen huishoudens die uit hun woning groeien in onze stad blijven wonen, zonder te verhuizen.”
De wens ‘op elk Leids dak een zonnepaneel’ hoorden we de wethouder dit jaar geregeld herhalen. Liggen we op schema?
"Jazeker. Die uitspraak is in dit Jaar van het Dak een soort motto geworden. Ik ben ook enorm trots dat Leidenaren dit jaar meer zonnepanelen dan ooit hebben geplaatst. En het mooie is: leefruimte creëren en energie opwekken op je dak gaan heel goed samen. Wat ik gaaf vind om te zien, is dat niet alleen particulieren maar ook bedrijven, corporaties en scholen ermee aan de slag gaan. Wat dat betreft voorspel ik een zonnige toekomst voor Leiden!”
Dit ontwerp van het Leidse architectenbureau Zijdekwartier Architecten illustreert de mogelijkheden van het maken van een dakopbouw op een bestaande tussenwoning. “De bewoners van dit herenhuis in Leiden misten vooral zonlicht in hun woonkamer. Ze zochten het hogerop en lieten een extra leefruimte op het dak bouwen met volop licht en uitzicht. Belangrijk bij een nieuwe opbouw is dat hij makkelijk bereikbaar is en een ‘natuurlijk’ onderdeel van het huis wordt. Daarom is het trapgat groter gemaakt en kwam er een transparante trap naar de nieuwe ‘bovenwoonkamer’”, aldus Zijdekwartier Architecten.
Deze zomer werd er in de Glenn Millerstraat in de Coebel (Leiden) 240 m2 groen dak op 12 huizen aangelegd. Het balletje ging rollen op een bijeenkomst met wijkambassadeur Bart over energiebesparing.
Dat zette ook aan het denken over het warmteprobleem en vergroening. De huizen in de Glenn Millerstraat lijken op elkaar: ze hebben beton als basisconstructie en een plat dak waardoor het zomers erg warm is op zolder.
Hoe het balletje ging rollen…
Toen zeven huiseigenaren met elkaar doorpraatten over de bijeenkomst, kwamen zij erachter dat er diverse belangen per huishouden waren. De een vond zonnepanelen belangrijk en de ander wilde een groen dak of een combinatie met zonnepanelen. “Veel tijd ging zitten in uitwerken van het idee, de oriëntatie van wat er allemaal mogelijk is en de afweging; want niet elk dak is geschikt”, legt Anouk Baving uit. Zij is een van de initiatiefnemers. “Dan begint het grote uitzoeken: wie wil wat, wat is mogelijk en welke aanbieders zijn er? Het was leuk om samen op te trekken en fijn om met een overbuurman het werk te verdelen. Op Gagoed.nl en het Duurzaam Bouw Loket vonden we veel informatie. Via een appgroep deelden we de voortgang. Al gauw wilde ook buren aan overkant van de straat meedoen en werd het totaal 12 huiseigenaren!”
Verkoeling tijdens hittegolf
Na een grondige voorbereiding werd in juli 240 m2 sedum matten gelegd op 12 huizen en schuurtjes. Tijdens de hittegolf in augustus konden de bewoners het effect al merken; het bood meteen verkoeling! Wel moest het net aangelegde groene dak door de droogte een keer extra worden besproeid om het een goede start te geven. Voordat je besluit om een groen dak aan te leggen is het daarom goed om eerst te onderzoeken:
1. hoe toegankelijk is je dak om het te besproeien en te onderhouden? Onderhoud kan de leverancier of een tuinman ook regelen.
2. Combineer je het groene dak met zonnepanelen, zoek dan uit welke type zonnepanelen geschikt zijn. En kies voor een leverancier die gespecialiseerd is in groene daken! Je kunt groen ook om zonnepanelen heen laten leggen.
Buurman Jerry
“In de zomer is het met een groen dak koeler en in de winter isoleert het juist. Dat was voor mij een reden om aan te haken. Ik had al plannen om zonnepanelen te nemen. En met een sedumdak worden de zonnepanelen niet al te warm. Dat is goed voor het rendement. Ook wilde ik een bijdrage leveren aan duurzaamheid en mijn energieverbruik verlagen. Doordat een groen dak goed isoleert vergroot het daarnaast mijn wooncomfort. Toen ik hoorde dat de gemeente Leiden deze subsidie verleent, was de knoop gauw doorgehakt.”
Buurvrouw Margot
Margot besloot 3/4 van haar dakterras te vergroenen: “Met zo’n collectieve aanpak is het superbelangrijk dat iemand de coördinatie op zich neemt. En daar komt best veel bij kijken: communicatie met buren, aannemers en uitvoerders, projectmanagement en heel veel geduld.”
Wethouder Ashley North (Duurzaamheid, Mobiliteit en Beheer Openbare ruimte): “In dit initiatief zie je hoe goed diverse belangen samenkomen. Enerzijds draagt het bij aan de waterberging in de stad, want door de klimaatverandering krijgen we steeds hevigere regenbuien waardoor het riool overbelast raakt. Als je met een dergelijk initiatief dan ook nog een bijdrage levert aan de vergroening van de omgeving wat goed is voor het klimaat, de energiebesparing en verkoeling in huis en aan het contact van de buren onderling, dan is dat een win-win situatie.’ De bewoners in de Glenn Millerstraat laten zien dat dit mogelijk is: Samen werken we aan de stad!”
Ook samen aan de slag met een groen dak?
De subsidieregeling voor Groene Daken is dit jaar een groot succes! Daarom wordt de subsidie verlengd. Bundel de krachten met je buren en ga ook samen aan de slag. Bekijk op www.gagoed.nl/groendak en www.jaarvanhetdak.nl voorbeelden van bewonersacties en de hulp die je kunt krijgen.
TIP 1: Ga met je buren praten.
De aanschaf van een groen dak kan alleen, maar ook samen. De subsidie is gekoppeld aan het aantal m2 per huis. Onafhankelijk advies van een bouwinspecteur kan duidelijkheid geven over de conditie van je dak.
TIP 2: Kijk wat de verschillende belangen zijn. Waar doe je het voor?
De een is geïnteresseerd in de financiering, de ander juist in natuur en milieu of het vinden van een oplossing voor de overlast van hitte in de slaapkamer of op zolder. “Bij veel huizen in de Glenn Millerstraat zit onder het dak een slaapkamer dus met een groen dakterras verminder je hitteoverlast.”
TIP 3: Onderzoek je dak en het aanbod
Bekijk hoe toegankelijk je groene dak is voor onderhoud, welke verschillende aanbieders er zijn en wat zij bieden.
TIP 4: Combineer zonnepanelen en groen dak
Je haalt meer rendement uit jouw zonnepanelen met een groen dak. De zonnepanelen leveren meer op, omdat de omgeving koeler blijft.
TIP 5: Bespaar papierwerk
Informeer bij een collectieve aanvraag of de groenleverancier ook de afwikkeling van de subsidie kan doen.
TIP 6: Check of je een vergunning nodig hebt.
“Hoewel er een enorme hijskraan in de straat stond hoefde de straat niet helemaal afgesloten te worden en was een vergunning niet nodig.”
Op veel locaties in Leiden zijn al groene daken aangelegd.
Hier een paar voorbeelden.
- Pop-tuin Cultuurkwartier - op het dak van Gebr. de Nobel wordt 312 m2 aan gerecycled sedum aangelegd, ter versterking van de efficiëntie van de 120 zonnepanelen op het dak. En er komt een kruidentuin!
- PLNT gaat circulair - Het dak van PLNT, centrum voor innovatie en ondernemerschap, wordt nog gaver. Zo komt er een educatie-kas, en komt er een daktuin-opbouw, die gemaakt wordt met circulaire natuurproducten. In totaal 500 m2 groen dak; ook zijn er zonnepanelen.
- Bewoners kiezen voor zon en groen - een gezamenlijk dak van 860 m2 van een appartementencomplex aan de Potgieterlaan wordt groen en er worden 57 zonnepanelen geïnstalleerd, voor zowel individueel als gemeenschappelijk gebruik.
- Het sociaalste dak van Leiden - bovenop de parkeergarage op het dak van DZB Leiden aan de Le Pooleweg 11 komt een groene overkapping van 1000 m2. De auto’s verdwijnen uit het zicht en ervoor in de plaats komt o.a. verkoelend sedum. Daarnaast komen er naar verwachting bijna 1100 zonnepanelen bij!
- Duurzaam dakplein - het schoolplein van het Da Vinci College Lammenschans krijgt een fikse update: het wordt groener, duurzamer en aantrekkelijker. De leerlingen worden i.s.m. Technolab betrokken bij het hele proces.
Gemeenteberichten 11 t/m 17 december 2020:
Vanwege de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus vinden de vergaderingen van de gemeenteraad digitaal plaats. Het is niet mogelijk om als publiek bij een vergadering aanwezig te zijn. U kunt de vergadering live volgen via www.gemeenteraadleiden.nl.
Raadsvergadering
Dinsdag 15 december 2020 - 19.00 uur digitaal via www.gemeenteraadleiden.nl.
Donderdag 17 december 2020 - 20.00 uur digitaal via www.gemeenteraadleiden.nl.
Agenda
De agenda van de vergadering is te vinden op www.gemeenteraadleiden.nl.
Informatie
Heeft u vragen over de gemeenteraad of de vergaderingen? Neem contact op met de griffie: griffie@leiden.nl of 06-36162575. E-mails aan de gemeenteraad kunt u ook naar dit adres sturen. Raadsleden vertegenwoordigen de bevolking. Zij staan open voor uw ideeën. De adressen en telefoonnummers van de raadsleden vindt u op de website www.gemeenteraadleiden.nl.
Regionale commissie bezwaarschriften
- Een bezwaarschrift gericht tegen last onder dwangsom Pickéstraat 66 te Noordwijk
- Een bezwaarschrift gericht tegen de gedeeltelijk geweigerde omgevingsvergunning Lange Scheistraat 5 te Leiden;
- Een bezwaarschrift gericht tegen de geweigerde omgevingsvergunning Lange Scheistraat 5 te Leiden
- Een bezwaarschrift gericht tegen handhavingsbesluit Lange Scheistraat 5 te Leiden
- Een bezwaarschrift gericht tegen geweigerde omgevingsvergunning Van de Sande Bakhuyzenlaan 19 te Leiden
- Een bezwaarschrift gericht tegen last onder dwangsom Koppenhinksteeg 4 en 6 te Leiden
- Een bezwaarschrift gericht tegen verleende evenementenvergunning voor De Buurt 1.5 te Leiden
- Een bezwaarschrift gericht tegen afwijzing verzoek tot handhaving Julianalaan 13 te Oegstgeest
Informatie
In verband met de coronamaatregelen/voorschriften is het helaas niet mogelijk om een hoorzitting bij te wonen. Mocht u vragen hebben, dan graag een e-mail sturen naar: bezwarensecretariaat@servicepunt71.nl.
Ontheffing artikel 4:6 geluidhinder
De Burgemeester heeft op donderdag 10 december 2020 de volgende ontheffingen verleend:
- Pesthuis: Stichting Internationale Rijntaptoe - Opnamen kerstconcert zaterdag 19 december 2020 van 10.00-16.30 uur.
- De Burcht: Stichting Internationale Rijntaptoe - Opnamen kerstconcert zondag 20 december 2020 van 12.30-13.30 uur.
- ’t Gerecht: Stichting Internationale Rijntaptoe - Opnamen kerstconcert zondag 20 december 2020 van 14.00-14.30 uur.
Bezwaar
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na publicatiedatum een bezwaarschrift indienen. Indien er, gelet op de betrokken belangen, spoed is vereist kan om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de Arrondissementsrechtbank te ’s-Gravenhage.
Informatie
Bureau Evenementen, tel. (071) 5165144.
Voorlopig aanwijsbesluit locatie ondergrondse persrestafvalcontainers
Op 30 november 2020 is namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden de volgende locatie voor een ondergrondse perscontainer ten behoeve van huishoudelijk restafval voorlopig aangewezen:
- Schipholweg ter hoogte van 5A, 2 perscontainers restafval, locatie nr. SK_020R
Plattegronden met locaties inzien
Het voorlopig aanwijsbesluit en de locatietekeningen liggen van 11 december 2020 tot en met 21 januari 2021 ter inzage in het Stadskantoor, Bargelaan 190, maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur.
Reageren op de locaties (indienen zienswijzen)
U kunt tot en met 21 januari 2021 schriftelijk reageren naar: burgemeester en wethouders van Leiden, t.a.v. mw. B. Burgers, Projectbureau, Postbus 9100, 2300 PC Leiden of per e-mail aan: www.leiden.nl/contact, onder vermelding van ‘zienswijze, naam locatie, ondergrondse perscontainers voor huishoudelijk restafval’.
Meer informatie
Voor meer informatie of eventuele vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Leiden, via tel. 14 071 (Leiden, keuze 4), maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur), of e-mailen naar www.leiden.nl/contact.
Personen uitgeschreven uit de Basisregistratie personen
In de periode voorafgaand aan deze publicatie zijn de volgende personen op grond van de Wet BRP uitgeschreven uit de Basisregistratie personen (BRP).
Besluit 26-11-2020: naam, geb. datum, datum uitschrijving
- S. Abdallah, 15-02-1999, 20-10-2020
- O. Abdikarim, 20-04-1979, 15-10-2020
- C. Bouwens, 20-05-1990, 21-10-2020
- S. Mitra, 03-10-1993, 21-10-2020
- L.R. Seenarine, 19-03-1991, 26-10-2020
Besluit 27-11-2020: naam, geb. datum, datum uitschrijving
- Y. Ahannay, 4-09-1980, 20-10-2020
- D.G. Mestchen, 26-04-1985, 21-10-2020
Besluit 2-12-2020: naam, geb. datum, datum uitschrijving
- W. Ahmed, 01-09-1994, 27-10-2020
- M. Argeles Ruiz, 18-12-1999, 21-10-2020
- G. Barbaro, 22-05-1996, 27-10-2020
- C.J. Blunck, 08-10-1997, 28-10-2020
- F.A. Bowerman, 01-12-1997, 27-10-2020
- A.K. Fahey, 13-03-1998, 27-10-2020
- A.N. Humphreys, 30-09-1998, 27-10-2020
- D. Janssen, 26-06-1986, 06-10-2020
- G.D. Krasteva, 06-05-1998, 27-10-2020
- J. Lawlor, 24-11-2000, 27-10-2020
- T.P.A. Leclerc, 03-02-1989, 15-10-2020
- Marwa Khalid Ahmed Abdelmagid, 06-11-1996, 27-10-2020
- I.H. Matthäus, 08-09-1993, 27-10-2020
- Z. Mehmood, 17-06-1987, 27-10-2020
- Y. Qin, 29-12-1994, 28-10-2020
- G.T.M. le Roux de Bretagne, 17-11-1993, 27-10-2020
- O. Veprianski, 15-08-1967, 27-10-2020
Ingeschreven bij RNI
Volgens artikel 2.22, eerste lid, van de Wet basisregistratie personen (Wet BRP), heeft het college bovenvermeld besluit genomen en zijn de gegevens met betrekking tot de verblijfplaats gewijzigd in: vertrokken naar ’Onbekend’ en ingeschreven in de registers van de RNI (Registratie Niet-Ingezetenen).
De brief, waarin het voornemen voor dit besluit tot uitschrijving is aangekondigd, is eerder gestuurd naar het adres dat als laatste bekend is van deze personen. De datum van deze brief is tevens de datum van de uitschrijving. De datum van het besluit is minimaal vier weken na verzending van deze brief.
Bezwaar
Belanghebbenden kunnen, binnen zes weken na de datum van het besluit, bezwaar maken tegen dit besluit. Vermeld hierbij naam en adres van de indiener, datum en omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de motivering waarom u het niet eens bent met het besluit. Het bezwaarschrift kunt u richten aan: Burgemeester en wethouders van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Dit kan ook via www.leiden.nl/bezwaar. U heeft daarvoor een DigiD nodig.
Vergunningaanvragen
Bij de gemeente zijn de volgende aanvragen binnengekomen.
Omgevingsvergunning
- Berylstraat 14, dakkapel vervangen voorzijde, 02-12-2020
- Blauwe Vogelweg 2, constructieve aanpassingen aan de wonong, 01-12-2020
- Breestraat 156, verbouwing horecapand, 30-11-2020
- Damlaan, Dijkstraat en Lage Morsweg, uitvoeren van maatregelen aan het terrein en omgeving t.b.v. het realiseren van een goede balans tussen veilig en efficiënt bouwen, 01-12-2020
- Ehrenfestweg, bouwen parkeergarage, 01-12-2020
- Einsteinweg, kappen 41 bomen t.b.v. realisatie parkeergarage Ehrenfestweg, 26-11-2020
- Elisabeth Gasthuishof 4M, gevels voorzien van zinken muurafdekkers, 02-12-2020
- Haarlemmerstraat 141, verbouw winkel naar drie appartementen, 01-12-2020
- Herengracht 9A, interne verbouwing en gedeeltelijke vervanging van aanbouw aan de achterzijde, 30-11-2020
- Herenstraat 44A, plaatsen zonnepanelen, 26-11-2020
- Hoge Morsweg 39, plaatsen buitenunit van airco op dak, 01-12-2020
- Hoge Rijndijk 227, plaatsen dakopbouw, 02-12-2020
- Hoge Rijndijk 272E, splitsen woning tot 2 zelfstandige woningen, 30-11-2020
- Koningstraat 26A, bouwen 3 appartementen, 01-12-2020
- Lauwerbes 4, plaatsen dakkapel voorgevel, 30-11-2020
- Leuvenstraat 61, plaatsen dakopbouw, 01-12-2020
- Maansteenpad, legaliseren van bestaande dakterrasafmetingen, 01-12-2020
- Marislaan 47, herinrichting tuin en overpad, 02-12-2020
- Middelstegracht 55, stabilisatie fundering, 30-11-2020
- Oude Vest 223A, uitvoeren van onderhoud, 30-11-2020
- Oude Vest 3, plaatsen isolatieglas in voorgevel, 28-11-2020
- Utrechtse Veer 15B, verbouw diversen, 26-11-2020
- Willem Pijperstraat 4, plaatsen dakkapel voorzijde woning, 27-11-2020
- Zeeforel 1, plaatsen dakkapel voorzijde, 26-11-2020
- Zonneveldstraat 15, onderhoud schilderwerk, 30-11-2020
Onttrekkingsvergunning
- Duizenddraadsteeg 4/ Haarlemmerstraat 206, kamerverhuur met 3 wooneenheden, 01-12-2020
Inzage
De aanvragen zijn vanaf a.s. vrijdag twee weken in te zien via https://vergunningen.leiden.nl en via https://bit.ly/33TCjBs (overheid.nl) en bij het team Omgevingsvergunningen, Stadskantoor (Bargelaan 190), na afspraak via tel. 14 071 (Leiden, keuze 4) of via www.leiden.nl/contact.
Verleend
- Beschuitsteeg 10, verbouw winkel en bovenwoning tot 2 appartementen, 27-11-2020
- Blauwe Vogelweg, kappen van een boom in het park Bos van Bosman, 01-12-2020
- Camilo Torresplein 19, plaatsen dakkapel voordakvlak, 26-11-2020
- Corantijnstraat naast de Thermiek, kappen boom,01-12-2020
- Hansenstraat 70A, splitsen bovenwoning in twee appartementen, 26-11-2020
- Kornalijnstraat 23, plaatsen garage, 30-11-2020
- Krefeldlaan 5, legalisatie vervangen garagedeur door glazen pui, 02-12-2020
- Molensteeg 29, plaatsen van een dakraam, 28-11-2020
- Nickeriepad langs de Zijl, kappen boom, 01-12-2020
- Prinsenstraat pleintje naast nr.8, kappen 2 bomen, 01-12-2020
- Rivierforel 24, wijzigen gebruik groen/verkeer naar tuin, 27-11-2020
- Roodenburgerstraat 6, vervangen kozijnen begane grond voorgevel, 30-11-2020
- Schilperoortpark t.h.v. Kolffpad, kappen van vier bomen, 02-12-2020
- Sperwerhorst, kappen boom tussen de appartementen complexen in, 02-12-2020
- Vreewijkstraat 27, verbouw begane grond, 26-11-2020
- Wiekelhorst28, tijdelijk plaatsen van een tandemberging, 01-12-2020
- Zeemanlaan 22, wijzigen gebruik van winkel naar sporthal/gymlokaal, 30-11-2020
- Zeemanlaan 30, verbouwen woning en realiseren berging, 28-11-2020
- Zoeterwoudseweg 13, restauratie monument en plaatsen drie dakvensters, 27-11-2020
Kabels en leidingen
- Hooglandse Kerkgracht 28, aanleggen telecommunicatiekabels Ziggo B.V., 9-11-2020
- Bloemistenlaan, vergunning aanvragen kabels en leidingen, 11-11-2020
- Omegaplantsoen, aanleggen waterleidingen Dunea N.V., 20-11-2020
- Kanaalpark 144, aanleggen elektraleidingen Liander NV, 20-11-2020
- West Havenstraat 10, aanleggen telecommunicatiekabels Ziggo B.V., 20-11-2020
- Gooimeerlaan, vergunning aanvragen kabels en leidingen, 23-11-2020
- Driftstraat, aanleggen waterleidingen Dunea N.V., 24-11-2020
- Berliozpad, telecommunicatie nieuwe aanleg, 25-11-2020
- Zijlsingel 47, vergunning aanvragen kabels en leidingen, 25-11-2020
- Kennedylaan 47, telecommunicatie nieuwe aanleg, 25-11-2020
- Mendelssohnkade, telecommunicatie nieuwe aanleg, 25-11-2020
- Duizenddraadsteeg 6, aanleg telecommunicatie Ziggo, 25-11-2020
- Rapenburg, vergunning aanvragen kabels en leidingen, 25-11-2020
- Octavialaan 34, vergunning aanvragen kabels en leidingen, 25-11-2020
- Tevelshof 10, aanleggen gasleidingen Liander N.V., 25-11-2020
- Vijf Meilaan 137, vergunning aanvragen kabels en leidingen, 1-12-2020
- Ommedijkseweg 24A, aanleggen elektraleidingen Liander Infra N.V., 2-12-2020
- Lammenschansweg 138, aanleggen telecommunicatiekabels KPN B.V., 3-12-2020
Inzage
De besluiten zijn vanaf a.s. vrijdag in te zien via https://vergunningen.leiden.nl en via https://bit.ly/33TCjBs (overheid.nl) en bij het team Omgevingsvergunningen, Stadskantoor (Bargelaan 190), na afspraak via tel. 14 071 (Leiden, keuze 4) of via www.leiden.nl/contact.
Bezwaar
Wie rechtstreeks in zijn belangen is getroffen, kan binnen zes weken na de achter de verleende vergunning vermelde datum een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden, of via www.leiden.nl/bezwaar.
Indien, gelet op de betrokken belangen, spoed is vereist kan om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de Rechtbank Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Dit kan ook via www.rechtspraak.nl.
Beschikking Wet milieubeheer - Stationsplein 8C
De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiden op 10 december 2020 een verzoek om maatwerkvoorschriften voor ontheffing van de verplichting tot het hebben van een vetafscheider met slibvangput op grond van de Activiteitenbesluit verleend aan Bagels & Beans voor de locatie Stationsplein 8C te Leiden.
Bezwaar
Tegen deze beschikking kunnen belanghebbenden tot en met donderdag 14 januari 2021 een bezwaarschrift indienen, gericht aan college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden, per adres Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden o.v.v. ‘bezwaarschrift Stationsplein 8C te Leiden’.
De volgende onderdelen moeten in het bezwaarschrift zijn opgenomen:
- de dagtekening
- een omschrijving van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht
- de naam en adres van de indiener
- de gronden van het bezwaar
- de ondertekening.
Inlichtingen
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Omgevingsdienst West-Holland via (071) 4083100 of info@odwh.nl.