Wijken klaar voor de toekomst

In een groot aantal wijken wordt het riool de komende jaren vervangen. Gelijktijdig met de rioolwerkzaamheden worden straten opgeknapt en groener ingericht.

Meer groen in de buurt

Extra groen zorgt voor verkoeling, draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit en zorgt ervoor dat niet al het regenwater via het riool afgevoerd hoeft te worden. Zo worden de wijken voorbereid op de toekomst, waarin het vaker hard gaat regenen maar er ook lange droge, hete periodes zullen zijn.

De komende jaren wordt een oppervlakte ter grootte van ongeveer 80 voetbalvelden in de stad op deze manier voorbereid op de toekomst. Samen met inwoners zoekt de gemeente naar oplossingen om het karakter van de wijk te behouden, maar dan in een nieuw jasje. Een jasje dat klaar is voor het klimaat van de toekomst. De nieuwe inrichting van de buurt – groen, water en parkeergelegenheid – gebeurt in nauw overleg met de inwoners van de wijk. Soms is dit een hele puzzel. Een belangrijk puzzelstuk bij de nieuwe inrichting van de wijk is het aantal parkeerplekken.

Planning

Start werkzaamheden Vogelwijk

juni 2023

Start werkzaamheden Hoge Mors fase 1

mei/juni 2024

Start werkzaamheden Hoge Mors fase 2 en 3

1e kwartaal 2025

Start werkzaamheden Raadsherenbuurt fase 1 en 2

1e kwartaal 2025

Meer informatie

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 071.

Documenten

Deelproject(en):

Hoge Mors

De riolering in de Hoge Mors is na vijftig jaar aan vervanging toe. Voor de werkzaamheden onder de grond moeten de straten en stoepen open. Een mooi moment om de inrichting van de straten te vernieuwen en meer groen toe te voegen.

Gasthuiswijk en Haagweg-Zuid

Het riool in de Gasthuiswijk en Haagweg-Zuid is verouderd en aan vervanging toe.

Professorenwijk-Oost

Vervanging hemelwaterriolering en vernieuwing straten en groen Professorenwijk-Oost

Vogelwijk en Raadsherenbuurt

De riolering in de Vogelwijk en de Raadsherenbuurt is aan vervanging toe. Omdat de straten voor deze werkzaamheden toch open moeten, combineert de gemeente de rioolvervanging met het vernieuwen van de straten, stoepen en het groen.

Hart van Meerburg

De riolering in een groot deel van Meerburg is na bijna zestig jaar aan vervanging toe. Voor de werkzaamheden onder...

Noorderkwartier-Oost

Noorderkwartier Oost krijgt een nieuwe inrichting. De straten en pleinen worden opgeknapt en delen van het riool worden vervangen.