De toekomst van Noord

Deelproject van Leiden 2040

De wijken Groenoord, Noorderkwartier en De Kooi in Leiden-Noord zijn volop in ontwikkeling.  Verschillende projecten hebben veel invloed op de woon- en leefomgeving van de wijkbewoners. Om dit ook in de toekomst in goede banen te leiden, heeft de gemeente Leiden samen met bewoners en (maatschappelijke) organisaties het toekomstplan voor Leiden-Noord gemaakt met de titel ‘We bouwen voort aan Leiden-Noord’.

Ontwikkelperspectief Leiden Noord

Dit toekomstplan is een Ontwikkelperspectief. Hierin staat in grote lijnen hoe Leiden-Noord er in 2040 uit zou moeten zien.

Daarbij gaat het over nieuwbouw en het opknappen van woningen die er al staan, maar ook: hoe zorg je ervoor dat mensen in Leiden noord fijn wonen en op een prettige manier samenleven? Zijn er genoeg (zorg)voorzieningen en is er genoeg levendigheid en bedrijvigheid? Zijn de wijken goed bereikbaar en is het verkeer en vervoer goed geregeld? Hoe kunnen mensen op een prettige en veilige manier door de wijk wandelen, fietsen of rijden? En hoe zorg je ervoor dat er genoeg groen is en de gevolgen van droogte en extreme regenval opgevangen worden?

De plannen en maatregelen hiervoor staan in het Ontwikkelperspectief. Verschillende partijen hebben hierin een rol: inwoners, ondernemers, verenigingen, woningcorporaties, energieleveranciers, netwerkbeheerders (en ga zo maar door). En natuurlijk de gemeente zelf. Samen werken we aan de uitvoering van dit toekomstplan.

Meer informatie

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel 14 071.

Documenten

Nieuws

Gemeenteraad stelt toekomstplan vast

De gemeenteraad heeft op 2 december 2021 het Ontwikkelperspectief ‘We bouwen voort aan Leiden-Noord’ vastgesteld.

Hoofdproject:

Leiden 2040

Denk en praat ook mee hoe Leiden er straks uitziet.