Uitvoering verkeersplan Houtkwartier

23 oktober 2024, 13:20

De werkzaamheden starten 4 november en duren ongeveer 6 weken. Er worden verkeersdrempels aangelegd en de Posthofrotonde wordt aangepakt. Aannemer ‘Henny Rietveld Bestratingen B.V.’ uit Alphen a/d Rijn voert de werkzaamheden uit.

Wat gaan we precies doen?

  • 4 november t/m 23 november: aanleggen van 3 verkeersdrempels bij de Kikkerbrug, in de Zweilandlaan en Kagerstraat. Er worden verkeersborden geplaatst voor de verkeersveiligheid. Daarnaast komen er tussen de bomen aan de Houtlaan 35-49 drie paadjes om de parkeervakken beter bereikbaar te maken.
  • 23 november t/m 16 december: werkzaamheden aan de Posthofrotonde.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden aan de verkeersdrempels zorgen we voor omleidingen, zodat er veilig kan worden gewerkt en ook het verkeer veilig kan doorrijden.
De werkzaamheden aan de Posthofrotonde worden in fasen uitgevoerd. De verkeerssituatie wijzigt hier dus tijdens deze 3 weken. Ook hier zorgen we voor veilige omleidingen. Enkele werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd.

Overlast voor verkeer en omwonenden

Tijdens deze werkzaamheden kan het zijn dat weggebruikers en omwonenden kortdurende hinder of overlast hebben. Enkele wegdelen zijn dan tijdelijk afgesloten en de werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken. Samen met de aannemer doen we ons best de hinder tot een minimum te beperken.

Vervolg werkzaamheden verkeersplan

Fase 2 start na de werkzaamheden van Liander, naar verwachting in het derde kwartaal van 2025.