VvE-loket voor verduurzaming

12 september 2024, 00:00

Vanaf september kunnen alle Verenigingen van Eigenaren in Leiden met vragen over verduurzaming terecht bij het gespecialiseerde VvE-loket: www.leiden.nl/vve-loket. Het loket biedt gratis hulp bij verduurzaming en wijst de weg naar beschikbare subsidies en leningen.

Leiden telt 1.600 VvE’s met 26.500 woningen, dat is 41% van de Leidse woningvoorraad. Gemeente Leiden vindt het belangrijk dat alle Leidenaren hun woning kunnen verduurzamen: dat bespaart energie en levert een lagere energierekening op. Zo wordt energiearmoede tegengegaan.

Flinke slag

“De gemeente Leiden wil dat iedereen mee kan komen in de energietransitie om zo energiekosten te verlagen, comfortabeler te wonen, en bij te dragen aan een duurzame toekomst,” zegt wethouder Yvonne van Delft (Energie). “Bij deze grote doelgroep liggen er kansen om een flinke slag te slaan in het Leids isolatie-offensief. Hoe beter we VvE’s ondersteunen en informeren, hoe meer zij kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de stad.”

Loket biedt hulp

Binnen een VvE kan verduurzamen lastig zijn vanwege de gedeelde verantwoordelijkheid tussen leden, financiële uitdagingen en omdat het tijd kost om samen beslissingen te nemen. Het VvE-loket kan dan hulp bieden.

Bijeenkomst

De gemeente organiseert op 25 september een informatiebijeenkomst voor VvE’s, zie www.leiden.nl/vve-loket. Komend jaar kunnen appartementseigenaren, bestuurders en beheerders van VvE’s ook een gratis cursus volgen waarin verduurzamingsmogelijkheden, juridische en financiële onderwerpen behandeld worden.