Ruimte op straat maken we samen

19 september 2024, 00:00

We merken het allemaal wel eens. Geparkeerde fietsen blokkeren de stoep en u moet soms uitwijken naar de rijbaan. Dit is op de 2e Binnenvestgracht verleden tijd. Deze zomer hebben vijf parkeerplaatsen ruimte gemaakt voor 60 fietsparkeerplekken. Dat zorgt niet alleen voor meer verkeersveiligheid, maar ook voor toegankelijke stoepen. Een mooie mijlpaal tijdens het Jaar van de Voetganger.

Veel inwoners dachten mee over het ontwerp van de fietsparkeerplekken op de 2e Binnenvestgracht. Het ontwerp dat de meeste stemmen kreeg, heeft 60 fietsparkeerplekken, groen en voldoende ruimte om veilig over te steken. Het probleem van geparkeerde fietsen die de stoep blokkeren is nu grotendeels opgelost.

Green graffiti wijst de weg

De nieuwe fietsenrekken worden al goed gebruikt! Dat willen we graag zo houden. Daarom verwijzen we op de stoep met milieuvriendelijke witte krijtverf, ‘green graffiti’, naar de fietsenrekken aan de overkant van de straat. Het patroon met tekst en voetstappen wijst de weg. De green graffiti is tijdelijk.

Samen werken aan ruimte

Studenten van studentenhuis de 2eBV hebben bijgedragen aan het succes van dit project, zij hielpen onder andere onhandig geparkeerde fietsen te verplaatsen en leverden een eigen tekst aan voor de green graffiti. Ruimte op straat, die maken we samen.