Open Monumentendagen

5 september 2024, 00:00

Dit jaar bruist het Ambachtsplein opnieuw tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september. Het plein wordt omgetoverd tot een levendige ambachtsmarkt, pal naast het historische Schakelstation aan de Langegracht.

Deze oude gebouwen, ooit in gebruik als hoogspanningsstation en vuilverbranding, zijn nu de thuisbasis van Bambam Steenhouwers en bierbrouwerij Pronck, die hier de ambachtelijke tradities voortzetten.

Beleef het zelf

Op zaterdag en zondag kunnen kinderen knutselen met Technika10 en meedoen aan de liedjes uit de musical ‘De Nieuwe Geuzen’ van JTS Leiden. Daarnaast kunt u op het plein zelf de handen uit de mouwen steken en meedoen aan letterhakken, kleien, metselen, stukadoren, smeden, zagen en nog veel meer! Bewonder ook de prachtige oldtimers en luister naar de technische uitleg.

Inloopconcerten

Op zaterdag kunt u genieten van optredens door Rijn Buve en Dizzy Fingers. Zondag staat in het teken van muziek van Eurokoor Nederland, The Roel Book en Stageband Amigo.

Ontdek meer monumenten

Bezoek ook de andere 30 monumenten die dit jaar hun deuren openen, met als thema ‘Onderweg: routes, netwerken en verbindingen’. De gratis programmagids is op te halen in het Stadhuis, bij de bibliotheek of de boekhandels.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en tijden op www.omdleiden.nl.