Het Oord - rioolwerkzaamheden

Dit nieuwsbericht is verlopen.
10 juli 2024, 15:47

In het Oord is er een rioolonderzoek uitgevoerd. Er is onderhoud aan het riool nodig. Dit onderhoud gaan we uitvoeren met de kousmethode.

Kousmethode

In het bestaande hoofdriool brengen we een kunststofkous aan. Die kous wordt hard door heet water. Zo onstaat er een nieuwe rioolleiding. Dankzij deze methode hoeven de straten niet opengebroken te worden.

Om het riool te kunnen herstellen sluiten we het hoofdriool tijdelijk af. Hier hebben bewoners geen last van. De huisaansluiting zit op een ander deel van het riool aangesloten. Bewoners kunnen gewoon water gebruiken, handen wassen en het toilet doorspoelen.

Start werkzaamheden

  • We starten op donderdag 18 juli met voorbereidende werkzaamhedenL het riool wordt ingemeten en vrijgemaakt van wortels.
  • Op maandag 2 en dinsdag 3 september gaan we de kous inbrengen in het riool.
  • Op vrijdag 6 september gaan we een rioolinspectie uitvoeren om te beoordelen of de kous juist is aangebracht.

Is het heel slecht weer? Of gebeurt er iets anders onverwachts? Dan kan het zijn dat de datum verandert.

Bereikbaarheid

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden op donderdag 18 juli is de straat niet afgesloten en gewoon bereikbaar. Voor de werkzaamheden op maandag 2 en dinsdag 3 september is er werkruimte nodig om de werkzaamheden uit te voeren. De parkeerplaatsen zijn hierdoor niet beschikbaar.

Hebt u vragen?

Bel naar 14 071 – keuze 3. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Of mail naar: WT@leiden.nl.