Uitnodiging gebruikerspanel knooppunt Leiden centraal (2024-099)

Dit nieuwsbericht is verlopen.
3 mei 2024, 15:08

We willen u vragen mee te denken over de inrichting van het Knooppunt Leiden Centraal. U bent uitgenodigd voor het gebruikerspanel dat op maandag 10, dinsdag 18 en donderdag 27 juni bij elkaar komt. Per bijeenkomst krijgt u een vergoeding van 50 euro. U kunt zich aanmelden via Doemee Leiden.

Aanmelden kan tot en met maandag 20 mei. Daarna loten we 50 deelnemers in uit alle aanmeldingen. Op woensdag 22 mei hoort u of u kunt meedoen.

Waarom veranderen we het stationsgebied? 

In de komende jaren maken we plannen voor Knooppunt Leiden Centraal in het stationsgebied. De plek waar bus, trein, fiets en auto samenkomen en waar mensen van de ene op de andere vorm van vervoer kunnen overstappen. Door de groei van het aantal inwoners en banen in de stad en de regio, groeit het aantal reizigers flink. Daar is Knooppunt Leiden Centraal nog niet klaar voor. Ook nu al geven inwoners en reizigers aan dat het een stuk beter kan. We onderzoeken de komende jaren wat er nodig is om het knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Het stationsgebied moet straks een fijne plek zijn voor reizigers, bewoners en werknemers. Met een goed werkend Knooppunt Leiden Centraal. Daar kunnen we uw hulp bij gebruiken.

Het gebruikerspanel

Het gebruikerspanel is een groep gebruikers van het stationsgebied die meedenkt en adviseert over de mogelijke nieuwe ontwerpen voor Knooppunt Leiden Centraal. Het gebruikerspanel bestaat uit ongeveer 50 mensen. Via de QR-code kun je je aanmelden. Vervolgens loten we uit alle aanmeldingen een mooie mix van de gebruikers van het stationsgebied. We letten op een goede verdeling naar leeftijd, geslacht en type gebruiker van het stationsgebied.

Praktische informatie

Het gebruikerspanel wordt opgezet voor twee jaar. In juni 2024 komt het gebruikerspanel drie keer bij elkaar. Ze werkt toe naar een advies over welke ontwerpen zij kansrijk vindt. In 2025 komt het gebruikerspanel weer drie keer samen en adviseert over welk ontwerp uiteindelijk de voorkeur heeft.

In 2024 vinden de bijeenkomsten plaats op:

•     Maandag 10 juni 18:00-21:30 uur

•     Dinsdag 18 juni 18:00-21:30 uur

•     Donderdag 27 juni 18:00-21:30 uur

Iedere bijeenkomst zorgen we voor eten en drinken. Vanaf 17:30 uur bent u welkom voor een warme maaltijd. De locatie van de bijeenkomsten wordt bekendgemaakt nadat je bent ingeloot. De locatie is toegankelijk voor mensen met een beperking. Het is belangrijk dat u bij alle bijeenkomsten aanwezig bent.

Vergoeding

Uw tijd en bijdrage zijn waardevol. Daarom krijgt u per bijeenkomst een vergoeding van 50 euro in de vorm van een VVV-bon.

Meer informatie

Meer weten over het project Knooppunt Leiden Centraal of het gebruikerspanel? Kijk dan op Doemee Leiden, neem contact op met de gemeente via 14 071 of stuur een e-mail naar gebruikerspanel@leiden.nl.

Met vriendelijke groet,

Len Hazeleger

Omgevingsmanager Knooppunt Leiden Centraal