Huurteam Leiden

Hebt u problemen met uw huurhuis? Bijvoorbeeld in het contact met uw huisbaas? Of door een te hoge huurprijs of achterstallig onderhoud? Of is uw energierekening hoog, omdat het huis niet goed is geïsoleerd en verduurzaamd? Neem dan contact op met het Huurteam.

Wat doet het Huurteam?

Het Huurteam Leiden werkt samen met de Leidse Rechtswinkel.
Het Huurteam kan bijvoorbeeld voor u kijken of uw huurcontract in orde is, of de huur niet te hoog is en of er sprake is van achterstallig onderhoud. De hulp bij deze en andere zaken is gratis.

U kunt het Huurteam bellen op 085 – 273 49 33. U kunt ook via het contactformulier van het Huurteam uw vraag stellen.

Meldpunt verlaging energielasten

Het Huurteam Leiden heeft ook een Meldpunt verlaging energielasten. Hebt u een hoge energierekening? Bijvoorbeeld omdat uw huis geen dubbel glas heeft, niet goed is geïsoleerd of omdat de cv-ketel oud is? En hebt u hulp nodig om uw particuliere verhuurder te vragen hier iets aan te doen?  

Dan kunt u via het Meldpunt verlaging energielasten het Huurteam Leiden inschakelen.

Na uw melding neemt een medewerker van het Huurteam contact met u op. Daarna komt iemand langs om uw woonsituatie te bekijken. Vervolgens krijgt u advies over wat u kunt doen. De verhuurder mag de huurprijs verhogen na het nemen van verduurzamingsmaatregelen. Het Huurteam Leiden controleert of dit een eerlijke verhoging is.

Wat kost het advies van het Huurteam?

Het advies van het Huurteam is gratis.