Fiets weg

Om de stallingen en het stationsgebied goed bereikbaar te houden, moet u uw fiets in de rekken stallen. Uw fiets mag niet te lang op dezelfde plek staan en mag geen gevaarlijke situaties veroorzaken. De gemeente verwijdert fietsen die verkeerd of te lang zijn gestald en bewaart ze tijdelijk in het fietsdepot.

Verkeerd gestalde fietsen (fiets fout)

In het stationsgebied moet uw fiets in de rekken staan. Fietsen die langer dan 1 uur buiten de rekken staan worden verwijderd. De borden met 'fiets fout = fiets weg' wijzen u daarop. Bekijk de plattegrond (jpg, 3,15 mb) met alle stallingen en het gebied waar verkeerd gestalde fietsen worden verwijderd.

Weesfietsen

De maximale stallingstermijn in alle stallingen in het stationsgebied is twee weken. Als uw fiets langer dan twee weken aaneengesloten op dezelfde plek staat verwijdert de gemeente uw fiets.

Wrakfietsen

Een fiets die in zo’n slechte staat verkeert dat er niet meer op gefietst kan worden, kan het label wrakfiets krijgen. De eigenaar van de fiets heeft dan zeven dagen de tijd om de fiets op te knappen of binnen te zetten. Gebeurt dit niet? Dan verwijdert de gemeente de fiets.

Fiets ophalen uit het depot

Fietsen die de gemeente Leiden uit het stationsgebied verwijdert, worden gefotografeerd en verplaatst naar het fietsdepot (Willem Barentszstraat 20). Daar worden ze maximaal 42 dagen bewaard. Is uw fiets verwijderd of zoekgeraakt? Dan kunt u via de website van Verloren of gevonden de foto’s van verwijderde fietsen bekijken. Het duurt maximaal 24 uur voor verwijderde fietsen op de website staan.

Gaat u uw fiets ophalen, neem dan mee:
• Geldig legitimatiebewijs.
• De sleutel van uw slot.
• Uw pinpas (u betaalt € 26,- bij het ophalen van uw fiets).