Parkeren

Parkeerterrein Langegracht beperkt te gebruiken

Door werkzaamheden aan de Langegracht is het Parkeerterrein Langegracht maar beperkt te gebruiken. Houders van een werknemersvergunning zone A kunnen daarom tot en met 15 augustus 2021 hun auto parkeren in het gebied tussen de Langegracht en de Oude Singel.

In een deel van Leiden betaalt u voor het parkeren. Bijvoorbeeld bij de parkeergarages en op de parkeerterreinen. Op straat betaalt u alleen voor het parkeren in het centrum (zone A) en in de wijken rondom het centrum (zone B1 en B2).

Hoeveel moet ik betalen?

Op de plattegrond ziet u precies waar u moet betalen om op straat te parkeren. Wanneer en hoeveel parkeergeld u moet betalen is per zone verschillend. Bekijk daarvoor de straatnamenlijst (pdf, 3,63 mb). In de gemeente Leiden geldt kentekenparkeren. U krijgt geen papieren kaartje meer als u op straat parkeert.

Moeite met inloggen?

Lukt inloggen bij de bezoekersapp niet? Dan kan uw telefoon of tablet, of de software daarop verouderd zijn. iOS 7 of hoger en Android 6 of hoger zijn nodig om de bezoekersapp te kunnen gebruiken. U kunt er ook voor kiezen om de browser Mozilla Firefox op uw telefoon of tablet te installeren of dat te laten doen. Daarmee werkt de bezoekersapp ook op oudere telefoons en tablets.