Telderskade

Het gebied rond de Telderskade wordt de komende jaren verder ontwikkeld tot een levendige plek, met betaalbare woningen, maatschappelijke functies en veel aandacht voor groen, spelen en klimaat.

Een tekening van hoe een deel van het gebied rond de Telderskader er in de toekomst uit zal zien. Op de tekening staan moderne gebouwen en verschillende mensen die aan het sporten zijn en er is veel aandacht voor groen. Met onder andere en middenberm met veel verschillende planten erin.
Een voorbeeld van hoe een deel van het gebied rond de Telderskade er in de toekomst uit gaat zien.

Door de nieuwbouw van het Leonardo college, de bouw van een nieuw indoorsportcentrum aan de Telderskade en de toekomstige sloop van de Vijf Meihal en het Vijf Meibad (vanwege een nieuw zwembad en een ijshal aan de Vliet), krijgt het huidige gebied een andere bestemming.

Samenhangende Gebiedsvisie

De plannen voor het projectgebied zijn nader uitgewerkt in de samenhangende Gebiedsvisie Telderskade. Bewoners en organisaties in het gebied hebben op verschillende manieren meegedacht over de toekomstplannen die in de gebiedsvisie zijn opgenomen.

Plannen voor het gebied

 • Aan de Hoflaan en Boshuizerlaan komen veel nieuwe (betaalbare) woningen.
 • Langs de Telderskade komt een nieuw park met een nieuwe openbare speeltuin.
 • Een nieuw Huis van de Buurt. Verschillende zorg- en welzijnsorganisaties (o.a. het Sociaal wijkteam, het Jeugd- en Gezinsteam en de Jeugdgezondheidszorg) krijgen hier een gezamenlijke plek.

Denk en doe mee

De gemeente werkt samen met de stad aan de toekomst van Leiden Zuidwest. Ook bij de nadere uitwerking van de plannen uit de Gebiedsvisie Telderskade staat de gemeente in contact met de bewoners, organisaties en overige partijen in het gebied. Kijk op doemee.leiden.nl voor nadere informatie.

Meer informatie

Meer weten over het project? Stuur een e-mail naar telderskade@leiden.nl of bel: 14 071.

 • DOK architecten ontwerpt nieuw Huis van de Buurt

  De oude Daltonschool aan de Boshuizerkade 119 wordt gerenoveerd en vormt straks samen met een nieuw te bouwen deel een nieuw Huis van de Buurt. Daarin krijgen onder andere het Sociaal Wijkteam, het Jeugd- en Gezinsteam, de Jeugdgezondheidszorg, SOL en Incluzio...

  Lees meer
 • Bootcamp op de Telderskade

  Op woensdag 21 april vond er alvast een voorproefje plaats om bewegen in de wijk te stimuleren. Topschaatster Melissa Wijfje verzorgde op het Teldersveld een bootcamp.

  Lees meer
 • Gebiedsontwikkeling Telderskade

  Op 16 februari heeft het college van burgemeester en wethouders de gebiedsontwikkeling Telderskade vastgesteld en ter besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad. De gemeente wil het gebied rond de Telderskade de komende jaren verder ontwikkelen tot een...

  Lees meer
 • Presentatie conceptgebiedsvisie Telderskade

  Op woensdagavond 9 december heeft de gemeente Leiden tijdens een live uitzending vanuit een mobiele studio de plannen voor de gebiedsontwikkeling rond de Telderskade, de concept-gebiedsvisie, gepresenteerd. Ruim zestig bewoners en andere geïnteresseerden namen...

  Lees meer

#doculijst#leeg