Kanaalpark

In het Kanaalpark wordt gebouwd aan drie nieuwe appartementencomplexen. Na de bouw hiervan start de gemeente met de aanleg van de nieuwe openbare ruimte.

De afbeelding toont het Kanaalpark.

In het gedeelte Kanaalpark komen nieuwe appartementengebouwen en de openbare ruimte krijgt een nieuwe inrichting. De Alphatoren is af. De andere gebouwen, nummer 141, 147 en 159, worden momenteel gebouwd.

Openbare ruimte

Zodra er geen bouwverkeer meer door het Kanaalpark hoeft te rijden, kan de gemeente beginnen met de aanleg van het nieuwe rioolstelsel en de nieuwe openbare ruimte. De aanbesteding daarvan wordt op dit moment voorbereid, en de werkzaamheden kunnen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 starten. Na de aanbesteding zal het ontwerp verder uitgewerkt worden, samen met de aannemer.  

Kanaalpark  141

In 2019 zijn de oude gebouwen gesloopt. Hierna is begonnen met de bouw van een nieuw appartementengebouw. Het gebouw bestaat uit 47 zorgappartementen voor Gemiva en 23 zorgappartementen voor de Haardstee. Het is de bedoeling dat het project midden 2021 af is.

Meer woningen in plaats van parkeergarage?

Ontwikkelaar GREEN Real Estate bekijkt samen met de gemeente wat er op de plek tussen de Alphatoren, Kanaalpark 141 en het schoolgebouw kan komen. Deze plek is nu nog in gebruik als bouwplaats. In het oorspronkelijke plan was het de bedoeling dat hier een parkeergarage zou komen. Maar gezien de beperkte bezetting van de Lammenschans Parkeergarage onder het Bètaplein wordt onderzocht of hier ook woningen kunnen komen in plaats van een parkeergarage.

Kanaalpark 147 en 159

Momenteel wordt door Bouwbedrijf de Lange - van der Plas gewerkt aan de bouw van 88 huurappartementen op Kanaalpark 147 en 41 appartementen voor Kanaalpark 159. De appartementen van Kanaalpark zijn naar verwachting in het vierde kwartaal 2021 klaar.

De oplevering van Kanaalpark 159 staat gepland begin 2022.