Kanaalpark

Afgelopen jaren zijn er drie nieuwe appartementencomplexen aan het Kanaalpark toegevoegd. Hoogste tijd om ook de openbare ruimte op te knappen.

Een afbeelding van het Kanaalpark

Aannemer Van Doorn is in december 2022 gestart met de herinrichtingswerkzaamheden. De verwachting is dat het eind 2023 klaar is.

Wat verandert er in de openbare ruimte?

De aannemer richt de openbare ruimte in fases opnieuw in. Hierdoor is de hinder voor de bereikbaarheid van de woningen en bedrijven beperkt. Elke fase bestaat uit de volgende stappen:

  • Het opbreken van de stoepen en straat.
  • Het weghalen van het oude riool.
  • Het terugplaatsen van een nieuw gescheiden rioolstelsel.

Het gescheiden rioolstelsel voert het regenwater apart af naar het oppervlaktewater. Het vuilwater gaat naar het gemeentelijk riool. Na het vervangen van het riool, komt er nieuw straatwerk en nieuwe stoepen. Waar het kan, plant de gemeente extra bomen en komt er meer gras. En we maken extra ruimte voor kinderen om te spelen.

Wat gebeurt er nog meer?

  • Voor beter licht in het donker komen er nieuwe lantaarnpalen.
  • Er komen niet alleen privé-parkeerplaatsen, maar ook diverse openbare parkeerplaatsen.
  • Door verschillende soorten beplanting te gebruiken, zorgt de gemeente voor meer biodiversiteit.
  • Door de nieuwe riolering en doordat het groen regenwater vasthoudt, verdwijnt het water vertraagd in de ondergrond. Zo is de omgeving beter bestand tegen de klimaatveranderingen, zoals hitte en heftige regenval.

Hebt u vragen?

Hebt u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Van Doorn. U kunt de omgevingsmanager bereiken via kanaalpark@vandoornbuitenruimte.nl of via 0345-571141.

In de informatiebrief (pdf, 748 kb) van Van Doorn leest u meer over de werkzaamheden. Deze informatiebrief is helaas niet of niet helemaal digitaal toegankelijk voor mensen met een beperking.

Wilt u op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Download dan de BouwApp in de Google Play Store of de App Store. Selecteer het project Kanaalpark. U kunt via de BouwApp ook vragen stellen, meldingen doen of complimenten geven over de werkzaamheden.

Meer woningen in plaats van een parkeergarage?

Ontwikkelaar GREEN Real Estate bekijkt samen met de gemeente wat er op de plek tussen de Alphatoren, Kanaalpark 141 en het schoolgebouw kan komen. Deze plek is nu in gebruik als bouwplaats. Het was de bedoeling dat hier een parkeergarage zou komen. Maar er parkeren maar weinig auto's in de Lammenschans Parkeergarage onder het Bètaplein. Daarom onderzoekt de gemeente of op deze plek ook woningen kunnen komen in plaats van een parkeergarage.