HOF36

In de zuidwestpunt van de Lammenschansdriehoek komt HOF36, een duurzaam woningbouwproject. Het plan is het bouwen van een appartementencomplex van 444 appartementen met gemengde ruimtes op de begane grond. Er komen 205 parkeerplaatsen. Er komt een aanpassing van de huidige ontsluiting binnen en rondom het plangebied.

De Lammenschansdriehoek, met daarin aangegeven de ligging van HOF36
Luchtfoto van HOF36

Architectenbureau Gensler uit Londen heeft het woningbouwproject ontworpen, in samenwerking met het Nederlandse Inbo. Zinc Real Estate is de ontwikkelaar van het gebouw. Het plangebied ligt tussen de Lammenschansweg, de Kanaalweg (met aangrenzende groenstrook), het kantoorgebouw Lammenschansweg 144 met onder andere de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland en Zirkzee Wonen en Slapen aan de Lammenschansweg 138e in.

De bedrijfsbestemming rondom het geplande complex verandert, zodat woningbouw op deze plek mogelijk is. Alleen bedrijven met een lagere milieucategorie mogen zich er vestigen.

Bestemmingsplan vastgesteld en de bouw gestart

In april 2022 is de aannemer, De Vries en Verburg, gestart met de bouw van de vijf verschillende bouwblokken. In maart dit jaar is het hoogste punt bereikt. De oplevering van alle 444 hoogwaardige, duurzame huurappartementen, parkeergarage en groene daktuin is medio 2024. Er komen sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen met een woninggrootte tussen 40 en 96 m2. De meeste appartementen hebben een privé buitenruimte naast de gemeenschappelijke groene daktuin ‘HOF36’. De verhuur van de appartementen zal naar verwachting begin 2024 van start gaan.

Meer informatie en contact

Meer weten over het project? Meld u aan voor het Stadsnieuws Leiden. In deze nieuwsbrief houden wij u wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws.

Of neem contact op met de gemeente via het contactformulier of bel naar 14 071.

U kunt ook contact opnemen met het projectteam via lammenschansdriehoek@leiden.nl of u inschrijven via de website www.hof36leiden.nl. U wordt dan op de hoogte gehouden. Ook kunt u via deze site aangeven wanneer u interesse hebt in het huren van een van de appartementen in HOF36.