Wachtlijstgebieden in zone A

Vanaf  1 mei 2024 geldt in de binnenstad een maximum voor het aantal uitgegeven bewonersparkeervergunningen. Hiervoor is zone A opgedeeld in vier wachtlijstgebieden. Wanneer het maximum aantal parkeervergunningen in een wachtlijstgebied is bereikt, plaatsen we volgende aanvragen voor een bewonersparkeervergunning op de wachtlijst.

Overzichtskaart wachtlijstgebieden

Op de kaart ziet u welke wachtlijstgebieden er in zone A zijn. Klik op ‘Toon legenda en zoeken’ en vul uw adres in om te zien in welk wachtlijstgebied u woont of komt wonen.

Hoe werkt het?

Vraagt u een parkeervergunning in zone A aan? En is in uw gebied het maximum aan uitgegeven parkeervergunningen bereikt? Dan plaatsen wij u op de wachtlijst. U krijgt van ons per e-mail bericht als u aan de beurt bent. Hierna hebt u 6 weken de tijd om uw aanvraag af te ronden. Rond u uw aanvraag niet binnen deze periode af, dan annuleren wij uw verzoek.

Veelgestelde vragen

Uw aanvraag komt onderaan de wachtlijst.

Om te zien welke plek u op de wachtlijst hebt, logt u in bij het e-loket parkeren. Klik in het productoverzicht onder ‘Aanvragen’ op het aanvraagnummer. U krijgt de details te zien van uw aanvraag. Kies ‘Wachtlijst’ en u ziet bij ‘Positie’ uw plek op de wachtlijst. Het eerste getal is uw plek. Het tweede getal geeft aan hoeveel aanvragen op de wachtlijst staan. Komt u er niet uit? Dan is er ook een handleiding met afbeeldingen beschikbaar.

Ja, uw eerdere aanvraag stopt automatisch. U vraagt via het e-loket parkeren opnieuw een bewonersparkeervergunning aan.

Ja, deze stopt automatisch. Wij sturen u hierover een bericht.

Ja, u vraagt een nieuwe parkeervergunning aan. De parkeervergunning op het oude adres stopt automatisch.

Ja, u vraagt een nieuwe parkeervergunning aan. De parkeervergunning op het oude adres stopt automatisch.

Nee, uw partner kan uw parkeervergunning niet overnemen. Deze persoon vraagt zelf een parkeervergunning aan.

Nee, uw partner kan uw plek op de wachtlijst niet overnemen. Deze persoon vraagt zelf een parkeervergunning aan.

Als uw partner overlijdt en u woonde samen op het adres in zone A, dan kunt u de parkeervergunning of plek op de wachtlijst overnemen. Als u zelf ook op de wachtlijst staat, blijft die plek staan. Neem hiervoor contact op met de gemeente via 14 071, keuze 3.

Nee, de wachtlijst bestaat alleen voor de bewonersparkeervergunning en de deelautoparkeervergunning in zone A.