Parkeervergunning voor werknemers

Moet u bij uw bedrijf of organisatie in de buurt betalen om te parkeren? Vraag dan een parkeervergunning aan voor uw werknemers of voor uzelf. Dit kan ook als u eigenaar van een bedrijf of zzp'er bent.

U krijgt de parkeervergunning voor een parkeerterrein of voor een bepaald gebied van de stad in de buurt van uw bedrijf.

Voorwaarden

  • Uw bedrijf of organisatie (of een nevenvestiging) bevindt zich in zone A of zone B van het gebied met betaald parkeren. Bekijk in welke parkeerzone uw bedrijf ligt of zoek het op in de straatnamenlijst (pdf, 3,63 mb).
  • De gemeente Leiden kijkt naar het adres waarmee uw bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. U krijgt de werknemersparkeervergunning voor het parkeren op een bepaald parkeerterrein of in een bepaald gebied. Krijgt u een werknemersparkeervergunning? Dan hoort u op welk terrein of in welk gebied u mag parkeren.

Geldigheid werknemersvergunningen

  • Zone A Gebiedsvergunning: parkeren mag in de gehele zone A (maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur);
  • Zone A Terreinvergunning: parkeren mag op het Langegrachtterrein, Morssingelterrein en het Huigpark (maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur).
  • Zone B Gebiedsvergunning: parkeren mag in het werknemersgebied waar uw onderneming gevestigd is (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 19.30 uur).

Bekijk in welk werknemersgebied (pdf, 182 kb) uw onderneming gevestigd is.

U mag niet parkeren bij autodate-parkeerplaatsen.