Parkeervergunning voor werknemers

Moet u bij uw bedrijf in de buurt betalen om te parkeren? Vraag dan een parkeervergunning aan voor uw werknemers of voor uzelf. Dit kan ook als u eigenaar van een bedrijf of zzp'er bent.

U krijgt de parkeervergunning voor een parkeerterrein of voor een bepaald gebied van de stad in de buurt van waar uw bedrijf zit.

Voorwaarden

  • Uw bedrijf (of een nevenvestiging) bevindt zich in zone A of zone B van het gebied met betaald parkeren. Kijk op de plattegrond in welke zone uw bedrijf ligt of zoek het op in de straatnamenlijst (pdf, 6,95 mb).
  • De gemeente Leiden kijkt naar het adres waarmee uw bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. U krijgt de werknemersparkeervergunning voor het parkeren op een bepaald parkeerterrein of in een bepaald gebied. Op de plattegrond (pdf, 1,48 mb) ziet u de gebieden (binnen de blauwe lijnen) en de parkeerterreinen (rood). Krijgt u een werknemersparkeervergunning? Dan hoort u op welk terrein of in welk gebied u mag parkeren.

Een werknemersparkeervergunning is geldig:

  • in gebieden en terreinen van zone A: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur.
  • in gebieden en terreinen van zone B: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 19.30 uur.

U mag hier niet parkeren bij autodate-parkeerplaatsen.

Let op: De werkzaamheden aan het parkeerterrein ter hoogte van Langegracht 70 zijn afgerond. Houders van een parkeervergunning voor werknemers voor zone A kunnen per 1 juli alleen gebruik maken van parkeerterrein Langegracht of het Morssingelterrein.