Parkeervergunning voor werknemers

Moet u bij uw bedrijf of organisatie in de buurt betalen om te parkeren? Vraag dan een parkeervergunning aan voor uw werknemers of voor uzelf. Dit kan ook als u eigenaar van een bedrijf of zzp'er bent.

U krijgt de parkeervergunning voor een parkeerterrein of voor een bepaald gebied van de stad in de buurt van uw bedrijf.

Voorwaarden

  • Uw bedrijf of organisatie (of een nevenvestiging) zit in zone A of zone B van het gebied met betaald parkeren. Bekijk in welke parkeerzone uw bedrijf zit of zoek het op in de straatnamenlijst (pdf, 4,61 mb).
  • De gemeente Leiden kijkt naar het adres waarmee uw bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. U krijgt de werknemersparkeervergunning voor het parkeren op een bepaald parkeerterrein of in een bepaald gebied. Krijgt u een werknemersparkeervergunning? Dan hoort u op welk terrein of in welk gebied u mag parkeren.

Geldigheid werknemersvergunningen

  • Zone A Gebiedsvergunning: parkeren mag in de gehele zone A (maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur)
  • Zone A Terreinvergunning: parkeren mag op het Langegrachtterrein, Morssingelterrein en het Huigpark (maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur)
  • Zone B Gebiedsvergunning: parkeren mag in het werknemersgebied waar uw onderneming zit (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 19.30 uur)
  • U mag niet parkeren op een autodate-parkeerplaats en bij een rode-kap-automaat.

Wilt u weten waar uw werknemersparkeervergunning geldig is? Kijk op de plattegrond (pdf, 182 kb) met de werknemersgebieden waar uw werknemersvergunning geldig is.