Parkeervergunning voor werknemers

Moet u bij uw bedrijf of organisatie in de buurt betalen om te parkeren? Vraag dan een parkeervergunning aan voor uw werknemers of voor uzelf. Dit kan ook als u eigenaar van een bedrijf of zzp'er bent.

U krijgt de parkeervergunning voor een parkeerterrein of voor een bepaald gebied van de stad in de buurt van uw bedrijf.

Voorwaarden

  • Uw bedrijf of organisatie (of een nevenvestiging) zit in zone A, zone B, zone C1 of zone C2. Bekijk in welke parkeervergunningzone uw bedrijf zit of zoek het op in de straatnamenlijst (pdf, 4,95 mb).
  • De gemeente Leiden kijkt naar het adres waarmee uw bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. U krijgt de werknemersparkeervergunning voor het parkeren op een bepaald parkeerterrein of in een bepaald gebied. Krijgt u een werknemersparkeervergunning? Dan hoort u op welk terrein of in welk gebied u mag parkeren.
  • Het voertuig van uw werknemer of van uzelf is geen kampeerauto of voor deze doeleinden ingericht.

Geldigheid werknemersvergunningen

  • Zone A gebiedsvergunning: parkeren mag in de gehele zone A (maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur)
  • Zone A terreinvergunning: parkeren mag op het Langegrachtterrein, Morssingelterrein en het Huigpark (maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur)
  • Zone B gebiedsvergunning: parkeren mag in het werknemersgebied waar uw onderneming zit (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 19.30 uur)
  • Zone C gebiedsvergunning: parkeren mag in het werknemersgebied waar uw onderneming zit (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 19.30 uur). Let op: zone C is onderverdeeld in zone C1 t/m C4. U mag alleen in uw eigen parkeervergunningzone parkeren.
  • U mag niet parkeren op een autodate-parkeerplaats en bij een rode-kap-automaat.

Wilt u weten waar uw werknemersparkeervergunning geldig is? Kijk op de plattegrond (pdf, 160 kb) met de werknemersgebieden waar uw werknemersvergunning geldig is. 

Let op: gebied XII start op 10 oktober en is gelijk aan zone C2. De zones C3 en C4 (XIII en  XIV) starten begin 2024. Meer informatie op de projectpagina  Uitbreiding Betaald Parkeren