Parkeerproducten voor gehandicapten

Woont u in Leiden en heeft u een loopbeperking? Dan kunt u een aanvraag doen voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Bent u al in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart, vraag dan een gratis gehandicaptenparkeervergunning aan. U hoeft dan niet bij de parkeerautomaat of via een app voor mobiel parkeren te betalen.

Let op: gratis parkeren op betaald-parkeren-plaatsen kan vanaf 1 oktober 2020 niet meer met uw gehandicaptenparkeerkaart. U heeft hiervoor de digitale vergunning nodig. Ook als u buiten Leiden woont en een gehandicaptenparkeerkaart heeft, kunt u voor parkeren in Leiden een gratis gehandicaptenparkeervergunning aanvragen.

Woont u in Leiden en kunt u bij uw huis niet parkeren dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. U moet hiervoor wel een gehandicaptenparkeerkaart hebben.

Kentekenparkeren

De gemeente Leiden voert kentekenparkeren in voor alle parkeervergunningen. U krijgt dan geen papieren parkeervergunning meer, maar geeft uw kenteken(s) door. De parkeercontroleur scant het kenteken en weet zo dat u een vergunning heeft. Vanaf 15 september 2020 kunt u de digitale gehandicaptenparkeervergunning aanvragen.