Parkeerproducten voor gehandicapten

Woont u in Leiden en heeft u een loopbeperking? Dan kunt u een aanvraag doen voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Bent u al in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart, vraag dan een gratis gehandicaptenparkeervergunning aan. U hoeft dan niet bij de parkeerautomaat of via een app voor mobiel parkeren te betalen.

Let op: gratis parkeren op betaald-parkeren-plaatsen kan vanaf 1 oktober 2020 niet meer met uw gehandicaptenparkeerkaart (GPK). U heeft hiervoor de digitale vergunning nodig. Ook als u buiten Leiden woont en een GPK heeft, kunt u voor parkeren in Leiden een gratis gehandicaptenparkeervergunning aanvragen.

Woont u in Leiden en kunt u bij uw huis niet parkeren dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. U moet hiervoor wel een GPK hebben.

Kentekenparkeren

De gemeente Leiden heeft kentekenparkeren ingevoerd. Bij de parkeerautomaat of voor uw parkeervergunning geeft u uw kenteken(s) door. De parkeercontroleur scant het kenteken en weet zo dat u heeft betaald voor het parkeren of een vergunning heeft. De gehandicaptenparkeerkaart blijft wel bestaan. Op basis van uw GPK kunt u gratis de digitale gehandicaptenparkeervergunning aanvragen.