Persberichten

Op deze pagina vindt u persberichten van de gemeente Leiden.

Persvoorlichting:
071 - 516 50 55 of persvoorlichting@leiden.nl

Contactgegevens van de woordvoerders van burgemeesters en wethouders vindt u op de pagina's college van burgemeester en wethouders.
 

Gemeente Leiden opent Stadskantoor

Vanaf vandaag kunnen alle publieke diensten - zoals burgerlijke stand, trouwen, paspoorten, rijbewijzen en vergunningen - geregeld worden op één centraal punt in de stad, het Stadskantoor.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Mobiliteit in Leiden: duurzaam, leefbaar en bereikbaar

In Leiden krijgt vervoer dat zuinig omgaat met ruimte en goed is voor de leefbaarheid, duurzaamheid én bereikbaarheid een hoofdrol. De gemeente wil fietsen, lopen en openbaar vervoer verder stimuleren. De auto blijft aanwezig in de stad maar minder prominent. Dit gaat niet vanzelf. Hier zijn scherpe keuzes voor nodig. Deze keuzes staan in de mobiliteitsnota 2020-2030 die het college op dinsdag 17 december heeft vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak.

Home > Nieuws

Gemeente sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Leiden gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De gemeente ontvangt vanaf nu meldingen over verdachte situaties of criminele activiteiten in Leiden die via het meldpunt worden gedaan.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Jeugdkampioenen gezocht!

Voor de huldiging van de Leidse Jeugdkampioenen is de gemeente op zoek naar jonge Leidenaren die nationaal kampioen zijn geworden in hun tak van sport óf eremetaal hebben gewonnen op een EK of WK.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Ieder kind verdient een gezonde en kansrijke start

De zorg en ondersteuning in de eerste 1.000 dagen van een kind zijn belangrijk voor de gezondheid en kansen in de toekomst. Om de ondersteuning nog verder te verbeteren, gaat de gemeente een bredere samenwerking aan met mensen uit de praktijk.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Leidse onderwijs werkt samen aan nog meer kwaliteit

Het Leidse onderwijs heeft afspraken gemaakt om gezamenlijk de kwaliteit van het onderwijs voor kinderen en jongeren te vergroten. Het document met de afspraken heet de Leidse Educatieve Agenda 2019-2023 en werd op 20 november door de gemeente en onderwijsbesturen ondertekend.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Gemeenten en bedrijfsleven in regio 071 presenteren strategie voor toekomstbestendige bedrijventerreinen

De regio wil een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven houden met voldoende en toekomstbestendige bedrijventerreinen. Daar gaan de gemeenten en het bedrijfsleven in de 071-regio [1] zich de komende jaren sterk voor maken. Hun doelen zijn uitgewerkt in de concept ruimtelijke strategie Bedrijventerreinen 2020-2030 Ruimte voor bedrijven in de Economie071-gemeenten. Donderdag 21 november presenteerden voorzitter van Economie 071 Yvonne van Delft en voorzitter VNO-NCW Rijnland Martijn van Pelt de strategie. Die bevat de keuzes en afspraken om in de toekomst te blijven voorzien in de vraag naar bedrijventerrein.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten

Start bouw bruggen Singelpark

Aannemer Dura Vermeer start in september met de bouw van de Singelparkbruggen. Door de aanleg van zes voetgangersbruggen ontstaat een logische, aaneengesloten wandelroute van ruim 6 kilometer langs de singels.

Home > Bestuur > Publicaties > Persberichten